Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις της Αυτοδιοίκησης προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, με τη στήριξη και παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, υπεγράφη από τον Υπουργό η συμπληρωματική απόφαση δημιουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και για τις πρώτες περιφερειακές Δ.Ο.Υ. που είχαν καταργηθεί στη χώρα το 2011.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας έχει ήδη υπογράψει νέα σχετική απόφαση για τη δημιουργία ΚΕΦ σε όλη τη χώρα στα πλαίσια τροποποίησης και συμπλήρωσης της απόφασης, με βάση την οποία ήδη λειτουργούν ΚΕΦ. Κατά συνέπεια, στο Νομό Ηρακλείου προστίθεται η δημιουργία δύο νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμεων: ένα στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και ένα στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει τις τεκμηριωμένες προτάσεις και τις συνεχείς παρεμβάσεις της Αυτοδιοίκησης προς την ηγεσία του Υπουργείου για την αναγκαία και απαραίτητη συνέχιση της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων. Έτσι, με τη δημιουργία των νέων ΚΕΦ στο Καστέλλι Πεδιάδος και το Τυμπάκι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται άμεσα και απρόσκοπτα για κάθε φορολογική τους υπόθεση, χωρίς να υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και οικονομικές επιβαρύνσεις, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Σημειώνεται ότι η Δ.Ο.Υ. Καστελλίου Πεδιάδος και η Δ.Ο.Υ. Τυμπακίου, όπου τώρα θα λειτουργήσουν ΚΕΦ, είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους έπειτα από την εφαρμογή της πρώτης απόφασης του Υπουργείου περί κατάργησης περιφερειακών Δ.Ο.Υ. (Δ6Α 1131253ΕΞ2011/20-9-2011). Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook