Για επίθεση σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου κάνει λόγο σε μια λιττή δήλωση ο Φ. Μπόμπολας, αναφερόμενος στον εμπρησμό δύο σπιτιών που διατηρεί στα Σφακιά.

Συγκεκριμένα μέσω του Mega, μέρος του οποίου ελέγχει μετοχικά η οικογένειά του, ο Φ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι «η επίθεση αυτή έχει προφανή στόχο την ελευθερία του Τύπου και την επιχειρηματικότητα», ενώ συμπληρώνει ότι «η εκτός ορίων βία εκτιμάται ότι στοχεύει στην κατατρομοκράτησή του και στη φίμωση των εντύπων της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε., που εκδίδει το "ΕΘΝΟΣ", το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" και την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"».

Δείτε την ανακοίνωση του Φ. Μπομπολα στο Mega Channel στο 28:28
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών που έδρασαν με μεθοδικότητα και χαρακτηριστικό μένος.

Το ιστορικό της επίθεσης

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων καθώς και το σπίτι του Αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πρόκειται για καθαρά εμπρηστική επίθεση κατά την οποία οι δράστες άφησαν τα ίχνη τους,  καθώς στους τοίχους και των τριών σπιτιών οι δράστες έγραψαν την λέξη "Γερμανοπροδότη"  ενώ στις πόρτες υπάρχουν σημάδια από πυροβολισμούς.

Ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες είναι ενδεικτικός: Αφού πυροβόλησαν στις πόρτες των σπιτιών (καθως και στο ρολόι της ΔΕΗ στο σπίτι του Αντιδημάρχου) εισέβαλαν στις οικίες, στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και τέλος έβαλαν φωτιά προκαλώντας ολική καταστροφή σε δύο σπίτια (ένα του κ. Μπόμπολα και ένα του κ. Χιωτάκη) και εκτεταμένες ζημιές στο τρίτο.

Η σήμανση που διενεργεί έρευνες στα σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους καθώς και στο περιβάλλοντα χώρο έχει περισυλλέξει πέντε κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν απο λίγες ημέρες, αλλά η καταστροφή έγινε αντιληπτή σήμερα, καθώς το χωριό δεν κατοικείται.


φωτο από  πόρτα σε μια οικία του κ. Μπόμπολα που έχει δεχτεί πυροβολισμούς

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το Flashnews.gr με τις πρώτες εικόνες ύστερα από τον εμπρησμό σε ένα από τα σπίτια του κ. Μπόμπολα
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τα τρία σπίτια υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές.

φωτο από τον εμπρησμό σε σπίτι του κ. Μπόμπολα, οι δράστες έγραψαν υβριστικό μήνυμα


φωτο από τον εμπρησμό σε σπίτι του κ. Μπόμπολα


φωτο από τον εμπρησμό σε σπίτι του κ. Μπόμπολα

Στο σημείο μετέβη ο Δήμαρχος Σφακίων κ.Παύλος Πολάκης ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για αυτή την ενέργεια, ενώ την προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.


φωτο από τον εμπρησμό στο σπίτι του Αντιδημάρχου κ. Χιωτάκη

Να σημειωθεί πως συχνά ο γνωστός επιχειρηματίας ή μέλη της οικογένειάς του διέμεναν στις συγκεκριμένες παλαιές οικίες τις οποίες μάλιστα είχε αναπαλαιώσει μαζί με την εκκλησία του χωριού Ασφένδου.

Μάλιστα στο Αφένδου Σφακίων, ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας τον Σεπτέμβριο του 2011 βάφτισε την κόρη του Γεωργιάννα, από το γάμο του με την Ειρήνη Μανουσάκη.


φωτο από τον εμπρησμό στο σπίτι του Αντιδημάρχου κ. Χιωτάκη


φωτο από τον εμπρησμό στο σπίτι του Αντιδημάρχου