H λέξη δίαιτα όχι μόνο αγχώνει αλλά φορές τρομάζει κιόλας ειδικά εμάς τις γυναίκες. Επειδή λοιπόν, και δεν το ακούτε για πρώτη φορά, το να διατηρηθεί μία σιλουέτα δεν χρειάζονται υπερβολές, σας έχουμε κάποια μικρά tips τα οποία αν εφαρμόσετε θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει. Το μυστικό είναι κάποιες μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Ας πάμε να δούμε…

1. Μην πίνετε… θερμίδες: Έχετε ελαττώσει δραματικά το φαγητό αλλά παρόλα αυτά δεν χάνετε γραμμάριο; Το πρόβλημα λοιπόν εντοπίζεται στα ποτά κάθε είδους. Από αναψυκτικά και καφέδες, μέχρι αλκοολούχα! Αντί λοιπόν να παραγγέλνετε τον καφέ σας γλυκό, με σαντιγύ και σιρόπι, προτιμήστε έναν απλό μέτριο ενώ όσον αφορά στα ποτά, το λευκό κρασί και το τζιν τόνικ είναι αυτά με τις λιγότερες θερμίδες.

2. Φάτε λαχανικά: Σύμφωνα με έρευνες, τρώμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από το φαγητό που τρώμε πρώτο! Δηλαδή, αν αυτό είναι μία ζουμερή και άκρως παχυντική μακαρονάδα, δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Αντ\’ αυτού, σερβίρετε πρώτα σαλάτες ή βραστά λαχανικά, έτσι ώστε να πέσετε με τα μούτρα σε αυτά, που είναι και ελαφριά, και όταν έρθει το κυρίως πιάτο, να έχετε σχεδόν χορτάσει! Έξυπνο!

3. Επιλέξτε ανοιχτά σάντουιτς: Δεν είναι κάτι το περίπλοκο, απλά δεν βάζετε στο σάντουιτς δεύτερη φέτα ψωμιού, με αποτέλεσμα να γλιτώνετε πολλές θερμίδες! Επίσης, αντί για μαγιονέζα, επιλέξτε μουστάρδα η οποία είναι πολύ πιο ελαφριά.

4. Προσθέστε εσείς υλικά στο γιαούρτι σας: Αν πιστεύετε ότι τρώγοντας γιαούρτι με γεύση ή φρούτα, γλιτώνετε θερμίδες, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος μιας και είναι γεμάτα συντηρητικά και ζάχαρη. Η καλύτερη λύση είναι να πάρετε απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και να προσθέσετε εσείς ό,τι θέλετε, το οποίο σίγουρα θα είναι πιο υγιεινό και λιγότερο παχυντικό.

5. Αποφύγετε τα ντρέσινγκ στις σαλάτες: Μπορεί τρώγοντας σαλάτα να πιστεύετε ότι κάνετε δίαιτα, αλλά αν την φορτώνετε με λιπαρές σάλτσες και ντρέσινγκς τότε πολύ πιθανό να πάρετε περισσότερες θερμίδες από το αν τρώγατε οτιδήποτε άλλο. Γι\’ αυτό λοιπόν, αντί να ρίχνετε τη σάλτσα στη σαλάτα, βουτήξτε απλά το πιρούνι σας σε αυτή πριν από κάθε μπουκιά. Συμφέρει…

queen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook