Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται να έχει καταλήξει από χθες στην επιλογή του πρώην ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Τσακ Χέιγκελ στη θέση του υπουργού Αμύνης και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγές από τη Γερουσία και τους κύκλους της εθνικής ασφάλειας δηλώνουν πως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο πρόσωπο του Χέιγκελ ως επιλογής για την αντικατάσταση του νυν υπουργού Αμύνης Λίον Πανέτα.

Η επιλογή του προέδρου ωστόσο ενδέχεται να πυροδοτήσει μία έντονη αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής έγκρισης του διορισμού του Χέιγκελ, όσον αφορά τις θέσεις του εκλεκτού του προέδρου για τον στενό σύμμαχο της Ουάσιγκτον, το Ισραήλ. Επίσης και πολλές οργανώσεις ομοφυλοφύλων έχουν στο παρελθόν εκφράσει την αντίθεσή τους σε διάφορες απόψεις του Χέιγκελ, οι οποίες θεωρήθηκαν ότι τους θίγουν.

Ωστόσο, στην περίπτωση που ο Ομπάμα υπαναχωρήσει στην επιλογή του προσώπου του Χέιγκελ για τη θέση, αυτό θα αποτελέσει ένα δεύτερο μεγάλο πλήγμα για τη δυνατότητά του να επιβληθεί, καθώς ο πρόεδρος ήδη κάμφθηκε μία φορά αποσύροντας το όνομα της Σούζαν Ράις ως επόμενης ΥΠΕΞ συνεπεία της σθεναρής άρνησης που αντέταξαν οι Ρεπουμπλικανοί.

Ο Λευκός Οίκος, βεβαίως, επιμένει πως ο Ομπάμα ακόμη δεν έχει καταλήξει στην επιλογή του Χέιγκελ, όμως πηγές προσκείμενες στο θέμα επιμένουν πως η προεδρία έχει ενημερώσει το στρατόπεδο του Γερουσιαστή ότι το όνομά του παραμένει πρώτο στον κατάλογο των υποψηφίων για το υπουργείο Αμύνης.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η ανακοίνωση για την πλήρωση του επικεφαλής του υπουργείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ή το αργότερο την Τρίτη.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook