Μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας με το τοπίο να παραμένει δυστυχώς θολό όσον αφορά την ομαλότητα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Χανίων, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά τον αγιασμό των υδάτων του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πισίνα 25 μέτρων του κολυμβητηρίου, με δεκάδες μέλη του Ομίλου να είναι παρόντα καθώς και πλήθος επισήμων. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν οι παρουσίες του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσου Βολουδάκη καθώς και του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Ο κ. Βολουδάκης μάλιστα επεσήμανε την ανάγκη να τρέξουν οι διαδικασίες άμεσα και να εκταμιευθούν τα χρήματα που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο για την αγορά πετρελαίου.
\”Αυτή τη στιγμή θα πρέπει καταρχάς εφόσον έχουν δοθεί κάποια χρήματα από την Πολιτεία, να υπογράψει ο πρόεδρος του ΕΑΚ και να γίνει άμεσα η αγορά του πετρελαίου για την πισίνα όπως με ενημέρωσε η κυρία Μυλωνάκη. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να λυθεί άμεσα\”, είπε αρχικά ο κ. Βολουδάκης, για να συνεχίσει: \”Κατά τα άλλα, πρέπει να βρούμε μια λύση η οποία να είναι και βιώσιμη και μακροπρόθεσμη, που θα επιτρέψει στο Ενιαίο Αθλητικό Κέντρο γενικά και στο κολυμβητήριο ειδικότερα να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι. Χρειάζεται να το δούμε γενικά, ενδεχομένως σε συνεργασίας της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να συνεχίσει να παρέχεται στη νεολαία της πόλης αυτή η δυνατότητα. Θεωρώ αδιανόητο να σταματήσει να λειτουργεί το κολυμβητήριο με τον τρόπο που λειτουργούσε παλιά\”.

Η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη εξέφρασε το βαθύτατο προβληματισμό της για το μέλλον των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά επεσήμανε ότι ο Όμιλος δεν θα σταματήσει ν\’ αγωνίζεται σε σεβασμό των αξιών που υπηρετεί τα τελευταία 80 χρόνια.

\”Φέτος συμπληρώνουμε 80 χρόνια από την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Στεκόμαστε εδώ σε αναμονή, λίγο απογοητευμένοι βλέποντας την εγκατάλειψη σιγά-σιγά να προχωρά. Με μειωμένο ενδιαφέρον από τους παράγοντες του τόπου, άλλοι γιατί δεν μπορούν άλλοι γιατί δεν θέλουν ίσως\”, είπε καταρχήν η κυρία Μυλωνάκη, για να συνεχίσει: \”Εμείς ωστόσο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Εδώ και 15 μέρες, ο Ναυτικός Όμιλος βάζει πετρέλαιο στο κολυμβητήριο για να λειτουργήσει τις μικρές υποδομές ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα αυτό θ\’ αλλάξει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το κράτος έχει συνέχεια, όπως συνέχεια έχουν όλα τα πράγματα στη ζωή μας. Ο Ναυτικός Όμιλος είναι πάρα πολύ μεγάλος για να σταματήσει να λειτουργεί. Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς που συνεχίζουν να φέρνουν τα παιδιά τους με αγάπη σε αυτό το χώρο, με αγάπη στο ναυταθλητισμό αλλά και στους αθλητές μας, καλή χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευημερία όσο γίνεται τη σήμερον ημέρα με αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν. Ευχόμαστε τα καλύτερα αγωνιστικά αποτελέσματα σε όλους τους αθλητές μας\”.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων προχώρησε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του με το νικητή που βρήκε το φλουρί να κερδίζει μία ασημένια καρφίτσα με το έμβλημα του Ν.Ο. Χανίων.

nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook