Μετά τη σύλληψη δύο ατόμων, που είχαν καταφέρει να «φακελώσουν» 9.000.000 Έλληνες, μια νέα υπόθεση αρπαγής και διακίνησης εκατομμυρίων φορολογικών δεδομένων πολιτών έρχεται στη δημοσιότητα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα γραφεία εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ψηφιακά αρχεία οικονομικού περιεχομένου με πιθανή πηγή προέλευσης το υπουργείο Οικονομικών.

Μια περίπτωση ανάλογη με αυτή που εξιχνιάστηκε πριν από δύο μήνες, μετά τη σύλληψη ενός 36χρονου, ο οποίος ταξινομούσε και στη συνέχεια έσπρωχνε στη «μαύρη αγορά» φορολογικά αρχεία που είχαν διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη νέα ανάλογη περίπτωση, βρέθηκαν υπολογιστές, στα αρχεία των οποίων υπήρχαν προσωπικά δεδομένα πολιτών. Οι «χάκερς» ταξινομούσαν τα στοιχεία ανάλογα με το είδος και τη ζήτηση και στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση σε εταιρείες και ιδιώτες.

Αυτό που ερευνά η Αστυνομία είναι αν οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και το πώς είναι δυνατόν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες να παρατηρείται διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πολιτών από συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook