Με μια προσαγωγή υπόπτου για την εμπρηστική επίθεση εναντίον του γνωστού επιχειρηματία Φ. Μπόμπολα και του Αντιδημάρχου Σφακίων κ. Μ. Χιωτάκη καθώς και με σημαντικά στοιχεία από τη σήμανση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι αφού κατέστρεψαν στη συνέχεια έκαψαν τα τρία σπίτια στο Ασφένδου Σφακίων, προκαλώντας γενική αποδοκιμασία από φορείς (δείτε εδώ) και συλλογικότητες της περιοχής (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πηγές του flashnews.gr ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής, παρουσία Εισαγγελέα προσήχθη από το σπίτι του και οδηγήθηκε στις αστυνομικές αρχές όπου έδωσε κατάθεση, ωστόσο δεν πρόεκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του και έτσι  αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα διαψεύστηκαν οι ελπίδες των αρχών ότι τα ίχνη που άφησαν οι δράστες γράφοντας με κόκκινη μπογιά  στους τοίχους των σπιτιών του κ. Μπόμπολα και σε ένα τραπεζάκι του κ. Χιωτάκη, τη λέξη \”Γερμανοπροδότη\” θα οδηγούσαν στον εντοπισμό τους.

\"\"

Πιο συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφτηκε το περιστατικό υπήρξαν υποψίες ότι ο γραφικός χαρακτήρας του ατόμου που έγραψε την επίμαχη λέξη ταίριαζε με εκείνον που είχε εντοπισθεί σε αντίστοιχη επίθεση στην εξοχική κατοικία Γερμανού πολίτη στον Κούτελο Σφακίων, κατά την διάρκεια της οποίας είχαν γραφτεί υβριστικά συνθήματα και είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές στην οικία.

Οι αρχές όμως εξακολουθούν να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ενώ στοιχεία και γενετικό υλικό που έχουν περισυλλέξει από το σπίτι του κ. Μπόμπολα το οποίο δεν κάηκε ολοσχερώς ενδέχεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

\"\"

Εντωμεταξύ, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε και απεστάλη προς έγκριση στον Εισαγγελέα έγγραφο με το οποίο ζητείται η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών από κεραία που βρίσκεται στο Ασφένδου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταθέσεις οι αρχές έχουν καταλήξει ότι οι δράστες υλοποίησαν το καταστροφικό τους σχέδιο μεταξύ των ωρών 12 τα μεσάνυχτα και 6-7 τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, και αυτό είναι και το διάστημα που θα επικεντρωθούν κατά την εξέταση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Επίσης από τα στοιχεία των πέντε κάλυκων που εντοπίστηκαν στους χώρους που δέχτηκαν την επίθεση προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν 9αρι πιστόλι, αλλάζοντας τις αρχικές εκτιμήσεις ότι οι άγνωστοι πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο.

\"\"

 

\"\"

 

Flashnews.gr/ Ελένη Ζουμαδάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook