Προειδοποίηση στους τουρίστες που διαμένουν στο χειμερινό θέρετρο Μπαλέα, στην επαρχία Σιμπίου, στην κεντρική Ρουμανία, να αποφεύγουν να κινούνται σε μονοπάτια σε υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων στην οροσειρά Φαγκάρας, εξέδωσε η υπηρεσία ορεινής διάσωσης της περιοχής, όπου έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού για χιονοστιβάδες στο 4 (με το πέντε να είναι το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου).

Το ύψος του χιονιού σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων στα όρη Φαγκάρας, όπως στην Μπαλέα Λακ (λίμνη Μπαλέα) έχει φθάσει το 1,5 μέτρο, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ορεινής διάσωσης του Σιμπίου, Αντριάν Νταβίντ.

«Για να αποφευχθούν ατυχήματα, ζητάμε από τους τουρίστες να μην κάνουν ανάβαση στα μονοπάτια που οδηγούν στα σαλέ στη βόρεια περιοχή της οροσειράς Φαγκάρας και να αποφεύγουν τα χειμερινά αθλήματα στην περιοχή.

Η πρόσβαση στα σαλέ στην Μπαλέα Λακ είναι δυνατή μόνο με τον αναβατήρα γόνδολα» δήλωσε ο κ. Νταβίντ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, επιπλέον, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους που θα φθάνουν και τα 90 χιλιόμετρα την ώρα σε όλη τη χώρα έως αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Και στη γειτονική Βουλγαρία, η υπηρεσία ορεινής διάσωσης και ο Βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός προειδοποιούν τους τουρίστες να αποφεύγουν τα χειμερινά αθλήματα λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus, χιονίζει στα ορεινά και η θερμοκρασία φθάνει τους – 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Βαλκανική Οροσειρά κλειστές παραμένουν οι τουριστικές εγκαταστάσεις και οι χιονοδρομικές πίστες.

Χαμηλές θερμοκρασίες και ασθενείς χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο τμήμα της Σερβίας.

Στο όρος Κοπαόνικ η θερμοκρασία κυμαίνεται στους – 7 βαθμούς Κελσίου, στο Τσρνι Βρχ στους – 5 βαθμούς Κελσίου και στο Βελιγράδι, στο Σόμπορ και στο Νόβι Σαντ το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τον 1 βαθμό Κελσίου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook