Η Γέργερη πανηγυρίζει για το καμάρι της, τον Ρούβα που σήμερα σήκωσε στον ουρανό του Μαρτινέγκο, στον 40ο τελικό στην ιστορία της ΕΠΣΗ, το κύπελλο, προϊδεάζοντας και για τι πρόκειται να συμβεί στο πρωτάθλημα. 
Οι Μεσαρίτες νίκησαν δύσκολα με 2-1, τον αξιόμαχο Αλμυρό, ο οποίος πάλεψε μέχρι τέλους αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν έφτασε κοντά στην πηγή. 
Το συγκρότημα του Δημήτρη Βολονάκη, μπλόκαρε τα ατού του Ρούβα, μπερδεύοντας στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά τόσο τον Μύρωνα Σηφάκη, όσο και τους ποδοσφαιριστές του. 
Με δύο αμυντικά χαφ, χωρίς οργανωτή και με βαθιές μπαλιές απείλησαν την εστία του Παγωμένου, μόνο όταν οι αμυντικοί δεν υπολόγιζαν σωστά και η μπάλα και περνούσε από κοντά τους, χωρίς να μπορούν να την ανακόψουν. 
Αυτό έγινε στο 10’ όταν ο Δρακούλης πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια, όπως και στο 17’ με σουτ του ψηλοκρεμαστό σουτ του Αντωνάκη που πέρασε άουτ. 
Στο 28’ ο Ταβλαδωράκης απείλησε και πάλι, όμως ο Παγωμένος ήταν για ακόμη μία φορά «παρών», ενώ στο 35’ έκανε διπλή απόκρουση, όταν ο Ταβλαδωράκης με φάουλ έφερε τη μπάλα στην περιοχή, ο Αντωνάκης με προβολή δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Καθοριστικές οι αλλαγές 

Όσον περνούσε η ώρα, τόσο δυσκόλευαν τα πράγματα για τον Ρούβα που έβλεπε ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι να πηγαίνει όπως το ήθελε ο αντίπαλος προπονητής. 
Κάπου εκεί, ο Μύρων Σηφάκης, αναγκάστηκε να περάσει στο ματς, τον πρώτο σκόρερ του φετινού 10ου Ομίλου της Δ’ Εθνικής, Γιάννη Φουκαράκη, ενώ τον ακολούθησε εντός αγωνιστικού χώρου και ο Γουργιώτης που αντικατέστησε τον Αντωνάκη. 
Στο 53’ ο Αλμυρός απειλεί έπειτα από λάθος συνεννόηση του Ιερωνυμάκη με τον Λιουδάκη και, στο 69’ οι αλλαγές του Σηφάκη έφεραν αποτέλεσμα. Ο Φουκαράκης «έσπασε» πανέμορφα τη μπάλα για τον Γουργιώτη, αυτός μπήκε μόνος τους στην περιοχή και με όμορφο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. 
Λίγα λεπτά αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στο 83’, ο Ταβλαδωράκης, έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Ταμάμης κοντρόλαρε, σήκωσε το κεφάλι, πλάσαρε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σάκη Παγωμένου. 
Ο Αλμυρός δεν τα παράτησε. Πάλεψε, με τον Δημήτρη Βολονάκη να μπερδεύει την τράπουλα περνώντας στο παιχνίδι τους Απλαδά και Αλεξίου. Ο τελευταίος μείωσε στις καθυστερήσεις με προβολή διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 

Αλμυρός (Δ. Βολονάκης): Παγωμένος, Μανωλακάκης Ε.(87\’ Κρασαγάκης), Ταγιάγια, Μιχελιουδάκης, Τσιγώνης, Κάββαλος, Στρατήγης, Φανουράκης Χ., Σηφάκης (71\’ Απλαδάς), Ξυδάκης, Δαριβιανάκης (71\’ Αλεξίου).

Ρούβας (Μ. Σηφάκης ):Ψαρουλάκης, Ιερωνυμάκης (71\’ Βαρούχας), Κοζωρόνης, Μπριλάκης, Αργυράκης, Κουτσάκης, Αντωνάκης (52\’ Γουργιώτης), Χαραλαμπάκης, Δρακούλης (52\’ Φουκαράκης), Ταμάμης, Ταβλαδωράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook