Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της άσκησης ασφαλείας (ISPS) με τον κωδικό όνομα \’Βουρβαχάκης Ι\’ προς τιμήν του αγαπητού μας Δημήτρη Βουρβαχάκη, απο τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Στην άσκηση αναλύθηκε το σενάριο που θα τρέξει τον άλλο μήνα μαζί με όλους τους φορείς, το Λιμεναρχείο, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική, την εταιρεία ασφαλείας του λιμένα, το προσωπικό του λιμένα και φυσικά την εταιρεία κρουαζιέρας.

Το σενάριο που αναλύθηκε θα δοκιμάσει την ετοιμότητα του Λιμένα και του σχεδίου ασφαλείας του, αλλά και την συνεργασία μεταξύ των φορέων. Θυμίζουμε ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας δίνουν πολύ μεγάλη βάση σε τέτοιες ασκήσεις ετοιμότητας.

Το σενάριο κρατιέται επασφράγιστο μυστικό και θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ δήλωσε: Η ασφάλεια όλων των επισκεπτών μας είναι μεταξύ των κορυφαίων προτερεοτήτων μας. Με μια σειρά ασκήσεων σε πραγματικές συνθήκες θα δοκιμάσουμε την ετοιμότητα μας και θα δούμε τα προβλήματα μας, μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι.

Σε συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιέρας αλλά και με τις εταιρείες ακτοπλοΐας, θα γίνουμε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί.

Πληροφορίες μας δίνουν την επόμενη άσκηση μέσα στον Φλεβάρη…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook