Με τα φυλλάδια των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, εμφανίστηκε η Περιφέρεια Κρήτης στην Τουριστική Έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία (8-13/1) προκαλώντας προβληματισμό για τον τρόπο που προωθείται το τουριστικό προϊόν στο εξωτερικό. Η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει ένα ενιαίο φυλλάδιο το οποίο προβάλει την Κρήτη συνολικά, ωστόσο το συγκεκριμένο δεν βρισκόταν στο κρητικό περίπτερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο περίπτερο υπήρχαν φυλλάδια που εξυπηρετούσαν τμηματικά τους Νομούς, ενώ απουσίαζε υλικό για το Νομό Ηρακλείου. \’\’Στο περίπτερο της Κρήτης υπάρχει μόνο μια χάρτινη σακούλα με μηδαμινό υλικό για το Ηράκλειο, τίποτα παραπάνω. Η εικόνα είναι λυπηρή\’\’ καταγγέλλει τουριστικός πράκτορας που βρίσκεται στην Ουτρέχτη, συμμετέχοντας στην Έκθεση. 
\’\’Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται η Κρήτη κατακερματισμένη, το τουριστικό μας προϊόν είναι ένα και ενιαίο πρέπει να παρουσιάζεται στις μεγάλες Εκθέσεις. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουν σε τέτοια γεγονότα, φυλλάδια των Νομαρχιών\’\’ τονίζει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης, μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός.
Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τεράστια παράλειψη που ζημιώνει το τουριστικό προϊόν του νησιού και ακυρώνει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για την ανάδειξη του μέσα σε ενιαίο πλαίσιο και χαρακτήρα δήλωσε \’\’προφανώς θα είχαν τελειώσει τα φυλλάδια για την Κρήτη και για το λόγο αυτό οι τρεις άνθρωποι που εκπροσωπούν την Περιφέρεια έδωσαν από εκείνα των Νομαρχιών. Υπάρχει φυλλάδιο για την Κρήτη συνολικά\’\’. 
Να σημειωθεί πως η Έκθεση άνοιξε τις πύλες το βράδυ της Τρίτης και είναι -αν μη τι άλλο – δύσκολο μέσα σε λίγες μόλις ώρες να εξαφανιστούν τα χιλιάδες φυλλάδια της Περιφέρειας Κρήτης
Εκείνο που μένει είναι να απαντήσει επίσημα η Περιφέρεια για τους λόγους για τους οποίους η Κρήτη είχε αυτή την πρόχειρη και ελλιπέστατη παρουσία σε μια τόσο σημαντική Έκθεση διεθνούς ενδιαφέροντος, υποβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο το τουριστικό προϊόν του νησιού.  

flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook