Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο των δράσεων του στους τομείς Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνει σχετικά με την προστασία αστέγων ατόμων - ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο όπου παρατηρούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες - ότι παρέχεται, σε συνεργασία με το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων βάσει σχετικού μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί, η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας σε άστεγους συμπολίτες μας στους ξενώνες του Ιδρύματος (Διεύθυνση: Μελιδονίου 27).

Η δυναμικότητα φιλοξενίας αστέγων στο Δημοτικό Γηροκομείο ανέρχεται σε 10 κλίνες ημερησίως ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στους εξωτερικού ξενώνες του Ιδρύματος, έχουν φιλοξενηθεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, 12 άτομα συνολικά.

Πέραν των παραπάνω και για την αποτροπή έκθεσης αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων που θα επικρατούν τις επόμενες ημέρες, έως και τις 11/01/2013, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο Δήμος Χανίων έχει μεριμνήσει για τη φιλοξενία ατόμων σε ειδικά διαμορφωμένο θερμαινόμενο χώρο, στο παλαιό Δημαρχείο Σούδας, ο οποίος θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση

Πληροφορίες σχετικά με την φιλοξενία στους χώρους αυτούς παρέχονται είτε αυτοπροσώπως από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας στο τηλ. 28213 41691 – 693 – 694-697 ενώ καθημερινά μετά τις 16.00, ενημέρωση και πληροφορίες θα δίδονται από τη Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας στο τηλέφωνο 28213 41650-651.

Σύσκεψη στη Λότζια για την προστασία των αστέγων

Ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών ομάδων της πόλης για την καταγραφή και την παροχή βοήθειας σε άστεγους πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια.

Κατά τη συνάντηση ανακοινώθηκε η συνέχιση της προσωρινής φιλοξενίας σε 24ωρη βάση αστέγων στο κτίριο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, (στην οδό Παλμέτη αρ. 17 Αγ. Τριάδα Ηρακλείου τηλ. 2810242920).

Παράλληλα συγκροτήθηκε ομάδα συντονισμού που θα ασχοληθεί με τη διαρκή αντιμετώπιση και προστασία των αστέγων μέσα από τις δομές του Δήμου Ηρακλείου ακόμη και με απευθείας βοήθεια στο δρόμο με είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, ρουχισμό, τρόφιμα κ.α)

Για τον εντοπισμό και την καταγραφή των αστέγων έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες του Δήμου ,οι φορείς και οι εθελοντικές ομάδες ενώ οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2813409500 και 2810-242920 εάν εντοπίζουν στο δρόμο συνανθρώπους μας που είναι άστεγοι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Δ. Συγγελάκη , Ν. Γιαλιτάκης , Μ. Ξυλούρη ,εκπρόσωπος του Αντιδημάρχου Αρ.Μπολάκη , ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου κ. Φ.Οικονομάκης ,εκπρόσωποι των Συλλόγων εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου ,της Δημοτικής Αστυνομίας του Δημοτικού Ιατρείου , της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης ,του τμήματος εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, του Σώματος Ελλην. οδηγισμού και Προσκόπων ,του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου , της ομάδας εθελοντών ΠΡΟΤΕΚΤΑ ,του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ και του Ερυθρού Σταυρού.