Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων ευχαριστεί και δημόσια τον κ. Λαμπάκη Στυλιανό ΕΠΆ  ΕΣΥ ΕΚΑΒ Αναισθησιολόγο  MD, MSc  Dismed Δντή Σεμιναρίων  ERC/ ΕΣΕΑΝ, ο οποίος εντάχθηκε εθελοντικά στο διδακτικό προσωπικό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων από τις 15/10/2012 έως τις 15/12/2012, προκειμένου να διδάξει τους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Β΄ κύκλου σπουδών Αγωγή Υγείας με θέμα: «Θέματα Υγείας και Υγιεινής» στο πλαίσιο του Επιστημονικού Γραμματισμού που διδάσκεται στα ΣΔΕ.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 30 ωρών και ωράριο διδασκαλίας από τον κ. Λαμπάκη Σ. 2 ώρες για τον κάθε κύκλο σπουδών εβδομαδιαίως, αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα υγείας και υγιεινής, καθώς και την απόκτηση δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας. Ενδεικτικά συζητήθηκαν θέματα όπως: μηχανισμοί άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού, αυτοάνοσα νοσήματα, Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS), αντιμετώπιση τραυμάτων, περιβαλλοντικά επείγοντα θέματα (ηλεκτροπληξία, θερμοπληξία κλπ).

 Οι μαθητές  παρακολούθησαν, επίσης, ένα πιστοποιημένο σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και απέκτησαν έγκυρο πιστοποιητικό παρόχου (provider) Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τον Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ Ηρακλείου και ιδιαίτερα τον ιατρό Λαμπάκη Στυλιανό ο οποίος με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημά και παρείχε με την άρτια επιστημονική του κατάρτιση πολύτιμες γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες στους εκπαιδευόμενούς μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook