Το γκολ με πέναλτι του Ναζλίδη στο 81\’ κρατάει \”ζωντανό\” τον Πλατανιά για την πρόκριση στους \”8\” του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά την ήττα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Στο ντεμπούτο του Φαμπριθιάνο Γκονθάλες στον πάγκο τους οι \”πράσινοι\” άνοιξαν νωρίς το σκορ και μπορούσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Από την άλλη το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε να αντιπαραθέσει μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα και το ακυρωθέν γκολ του Κάλαϊτζιτς στο 31\’. Ο Μακεδόνας τεχνικός έκανε πάλι την έκπληξη βάζοντας στο κέντρο της άμυνας τον Κανακούδη δίπλα στον Ντόε και τον Κουρτεσιώτη στο αριστερό άκρο. Γενικότερα ξεκούρασε αρκετούς παίκτες εν όψει Πανθρακικού, δίνοντας φανέλα βασικού στους Λαζαρίδη, Μιρτσέτα, Ναζλίδη (πέρα από τον \”Κούρτε\”), ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο Τέτε, κάνοντας αρκετά ελπιδοφόρο ντεμπούτο. 

Στο 13\’ ο Πλατανιάς απείλησε για πρώτη φορά με τον Αργυρόπουλο να κάνει τη σέντρα και τον Μαραγκουδάκη από πλεονεκτική θέση να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ με σουτ στην κίνηση. 

Η πρώτη… επίσκεψη του Παναθηναϊκου στα καρέ\” του Λαζαρίδη ήταν και μοιραία για τη xανιώτικη ομάδα, αφού από το κόρνερ του Σεϊταρίδη και την άστοxη έξοδο του Μακεδόνα γκολκίπερ ο Σο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίxτυα (1-0). 
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα αλλά στο γύρισμα του Μιρτσέτα προς τον Μαραγκουδάκη επενέβη ο Πίντο και έσωσε στο 21\’. 
Το γκολ για τους \”ερυθρόλευκους\” ήρθε στο 31\’ αλλά δεν μέτρησε. Ο Κάλαϊτζιτς έβγαινε μόνος απέναντι στον Καρνέζη, η μπάλα xτυπησε στο Μαραγκουδάκη που ήταν εκτεθειμένος κι έτσι δεν απέφερε αποτέλεσμα το ιδανικό τελείωμα του Σέρβου μέσου. 
Στο 37\’ οι γηπεδούxοι ζήτησαν πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κανακουδη στον Σεϊταρίδη, με τον Δασκαλόπουλο να δίνει εκτός περιοxής την παράβαση.
Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟ \”άγγιξε\” το 2-0 με τον Σισοκό να εκτελεί το φάουλ και το πλασέ του Τοτσέ να αποκρούεται από την πλάτη του… Σο, ενώ στη συνέxεια ο Τριανταφυλλόπουλος πλάσαρε άουτ.
Ακόμα πιο… κραυγαλέα ευκαιρία ήταν αυτή του 43\’ με τον Σισοκό να βγαίνει μόνος με το Λαζαρίδη και τον Ντόε να παρεμβάλεται σωτήρια την τελευταία στιγμή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα και έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση στο 55\’ όταν ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Ναζλίδης πήρε την κεφαλιά υποχρεώνοντας σε σπουδαία επέμβαση τον Καρνέζη. 
Στο 65\’ η βαθιά μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου δημιούργησε πρόβλημα στην άμυνα του Πλατανιά, με τον Ντόε να μην υπολογίζει σωστά τη φάση και τον Τοτσέ με σουτ να κάνει το 2-0. 
Τέσσερα λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ όταν ο Χουχούμης σέντραρε και ο Μαυρίας πλάσαρε στην κίνηση, με τον Λαζαρίδη να αποκρούει εντυπωσιακά, δεχόμενος και τα συγχαρητήρια του 18χρονου άσου του \”τριφυλλιού\”. 
Στο 82\’ ήρθε το γκολ που κρατάει \”ζωντανή\” την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη στο… κυνήγι της πρόκρισης, με τον Ναζλίδη να κερδίζει πέναλτι από τον Πίντο και να το εκτελεί εύστοχα ο ίδιος για το 2-1. 
Στο 90+1\’ ο Λαζαρίδης αν και δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης στην αρχή τελικά σωτήρια σταμάτησε το πλασέ του Φορναρόλι, με την τελευταία φάση να ανήκει στον Πλατανιά.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τέτε βρήκε χώρο και έκανε το σουτ ο Καρνέζης απέκρουσε και εν συνεχεία στέρησε το γκολ και από τον Τζανή που πλάσαρε από κοντά, σε μια σπουδαία ευκαιρία για το 2-2.
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας, Μπαρμπαρούσης (56\’ Κουίνσι), Σισοκό, Τοτσέ (82\’ Φορναρόλι) .

Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης (69\’ Τζανής), Αγκιλέρα (26\’ λ. τρ. Γκονζάλες), Ντόε, Κάλαϊτζιτς, Τετέ, Μιρτσέτα (85\’ Δέντσας), Μαραγκουδάκης, Ναζλίδης.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook