Μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και επιδοτήσεις των προσλήψεων υπό όρους, προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat για την ανεργία στους «27», η ανεργία των νέων στην Ελλάδα άγγιξε εκ νέου επίπεδα ρεκόρ, φθάνοντας στο 57,6%.

«Η κατάσταση είναι δραματική και πρέπει να κινηθούμε με έκτακτους όρους», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου στην EurActiv.gr.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο επίτροπος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης László Andor, επεσήμανε ότι σε όλες τις χώρες της ΕΕ και δη στην Ελλάδα, δεν πρέπει «το φορολογικό σύστημα να αποτελεί φραγμό στην απασχόληση των νέων».

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, σύμφωνα με τον Ούγγρο επίτροπο, πρέπει να ευνοηθούν οι προσλήψεις με τη φορολογική ελάφρυνση και τη μείωση των κοινωνικών εισφορών των εργαζομένων, ιδίως εκείνων των οποίων η απασχολησιμότητα κινδυνεύει περισσότερο.

Ο Andor πρόσθεσε ακόμη ότι οι συντελεστές των κοινωνικών εισφορών στην Ελλάδα αναμένεται να μειωθούν κατά 5% σε σύγκριση με τα μέσα του 2012, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτό το μέτρο.

Παπανικολάου: «Προς τη σωστή κατεύθυνση η απάντηση»

Σχολιάζοντας στην EurActiv την απάντηση του Επιτρόπου, ο έλληνας ευρωβουλευτής έκανε αναφορά στα αναξιοποίητα 20δις € από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο «που μπορούν να αξιοποιηθούν για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων» ενώ υπογράμμισε ότι η πρόταση του Ούγγρου επιτρόπου κινείται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Τέλος ο Παπανικολάου υπογράμμισε και την ανάγκη να δοθεί έμφαση και στους λεγόμενους «Νeets» (όρος που χρησιμοποιείται για τους νέους που δεν έχουν ούτε εργασία, ούτε εκπαιδεύονται), ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά σε όλη την Ευρώπη. «1 στους 4 νέους ανήκει σε αυτή την κατηγορία, και σε μερικές περιπτώσεις και 1 στους 5, πρέπει να το προσέξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook