Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα στη διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Αττικής, που έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον και μπορούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το ΤΤ, μετά τη σχετική έγκριση που έλαβαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται κάποια από αυτές να μην υποβάλει τελικά πρόταση για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έως και τις 10 το πρωί της Παρασκευής, οπότε εκπνέει ο χρόνος που έχει δοθεί στους υποψηφίους.

Στις 11:0 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,22% στις 981,78 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 9 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,35% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,78%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 1,13%.

Ανοδικά κινούνταν 56 μετοχές, 33 πτωτικά και 11 παρέμεναν σταθερές.

Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης της Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε κέρδη 0,05%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,43% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν οριακά χαμηλότερα κατά 0,01%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,47% και στην Ιταλία 0,22%.

 

in.gr