Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιεί και τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με επισφαλή δάνεια από το παρελθόν, και όχι να αντιμετωπίζει μόνο νέα προβλήματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup.

«Τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με το θέμα της κληρονομικότητας και το εάν ο ρόλος του ESM θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα νέα προβλήματα», είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνλκερ την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας βαθμός αναδρομικότητας στον μηχανισμό, διαφορετικά χάνει το νόημα της ύπαρξής του», σημείωσε.

Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από επικεφαλής του Eurogroup αυτό τον μήνα, είπε ότι η σχετική απόφαση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανακοίνωσε ακόμη ότι «μια Γαλλίδα εκπρόσωπος» θα διοριστεί στο Συμβούλιο Τραπεζικής Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το όνομα της Ντανιέλ Νουί, γενικής γραμματέα της Αρχής Ελέγχου της Τράπεζας της Γαλλίας, κυκλοφορεί για τη θέση του προέδρου του συμβουλίου εποπτείας της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, το Παρίσι φέρεται ότι απαίτησε ένα αντάλλαγμα για το διορισμό του Ολλανδού Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook