Στο φώς έρχονται το τελευταίο διάστημα σειρά οικονομικών παραβάσεων στη Κρήτη στις οποίες το Κράτος έχει επέμβει επιβάλλοντας κυρώσεις.

Το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε μια γυναίκα, η οποία επί 6,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής αδερφής της.

Η κατηγορουμένη δεν είχε δηλώσει το θάνατο της αδερφής της και συνέχιζε να εισπράττει κανονικά τη σύνταξη καθώς ήταν συνδικαιούχος στον τραπεζικό της λογαριασμό. Πρόκειται για την εκδίκαση της πρώτης μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβάλλει η διεύθυνση του περιφερειακού παραρτήματος ΙΚΑ Κρήτης κατά συνδικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες,  η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποιεί συστηματικούς έλεγχους  για τις συντάξεις χηρείας και θανάτου, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η παραβατικότητα στις περιπτώσεις αυτές είναι μεγάλη, καθώς πολλοί δικαιούχοι έχουν προχωρήσει σε τέλεση γάμων, χωρίς να έχουν ενημερώσει τα ταμεία, τα οποία εξακολουθούν να τους καταβάλλουν τις συντάξεις.

Με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα 5 συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 546.269,93 ευρώ

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι συλλήψεις πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο.

Σε μια μέρα μόνο, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πύργου του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, πέντε αγρότες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην Δικαιοσύνη για χρέη προς το δημόσιο που συνολικά αγγίζουν τις 546.269,93 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις γυναίκες ηλικίας, 67, 30, 56 και 68 καθώς και έναν άντρα 35 ετών οι οποίοι είχαν οφειλές προς το Δημόσιο που ξεκινούσαν από 60.000 και έφταναν μέχρι τις 173.000.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook