Σαν τον "ποντικό στη φάκα" συνελλήφθη ο τέταρτος του κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών με έδρα τη Κρήτη, που αποκαλύφτηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου όταν εντοπίστηκε δουλεμπορικό σκάφος ανοιχτά της νήσου Ντία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον δεύτερο Έλληνα του κυκλώματος, ο οποίος σήμερα το πρωί μετέβη στα δικαστήρια Ηρακλείου για να διαπιστώσει τι θα ισχυριστεί ο 55χρονος Ηρακλειώτης που είχε προσέλθει για να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση, νομίζοντας ότι μπορεί να κινείται μέσα στη "φωλιά του λύκου" χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Προφανώς είχε αγωνία για το τί θα καταθέσει ο 55χρονος και αν τον "καρφώσει" στέλνοντας τον στην φυλακή όμως τα κατάφερε καλύτερα μόνος του.

Άντρες του λιμενικού ωστόσο τον αναγνώρισαν και καθώς υπήρχε ήδη ένταλμα σύλληψης εναντίον του, συνελήφθη αμέσως και προφυλακίστηκε βρίσκονταν την ίδια τύχη με τον 55χρονο φίλο του, αλλά και τους δύο αλλοδαπούς ακομα συνεργάτες τους που βρίσκονται από τη Δευτέρα στη φυλακή (δείτε εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι στο κύκλωμα μετείχε και ένας ακόμη αλλοδαπός άντρας, ο οποίος είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή και έκλεινε τις συμφωνίες για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών, εναντίον του οποίου εκρεμμεί ένταλμα σύλληψης