Τις τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καταγγέλλει με επιστολή προς το flashnews.gr ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου στα Χανιά καθώς όπως αναφέρουν στα μέσα του Γενάρη τα παιδιά τους που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες, στερούνται 31 ώρες εβδομαδιαίως σε φιλολογικά μαθήματα καθώς δεν υπάρχει φιλόλογος στο σχολείο.

Όπως σημειώνει ο κ. Καρπαθάκης Σπύρος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονεών

\”Επί σειρά ετών, παλεύουμε με τα προβλήματα μας, την έλλειψη προσωπικού για την συντήρηση του τεράστιου αυτού σχολικού συγκροτήματος, την ελλιπή οικονομική στήριξη και την στελέχωση με εκπαιδευτικούς , η οποία κάθε χρόνο γίνεται καθυστερημένα και ποτέ δεν καλύπτει όλες τις προβλεπόμενες θέσεις. Φέτος, το πρόβλημα της στελέχωσης ξεπέρασε κάθε όριο. Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και ακόμη δεν έχουν διοριστεί ένας φιλόλογος και δύο καθηγητές για τα τμήματα ένταξης με άμεση συνέπεια : α) να μην διδάσκονται φιλολογικά μαθήματα κατεύθυνσης στα οποία τα παιδιά μας θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και φιλολογικά μαθήματα γενικής παιδείας. β) τα παιδιά του ειδικού σχολείου να μην έχουν καθηγητές.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, πριν λίγες ημέρες μία άλλη φιλόλογος δήλωσε παραίτηση καθόσον έγινε δεκτή από κάποιο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκωθεί ακόμη περισσότερο. Με δεδομένη την φετινή «πολιτική» διορισμών μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών, προδικάζεται μια απαράδεκτη εξέλιξη και για την επόμενη χρονιά, με παντελή έλλειψη καθηγητών βασικών μαθημάτων.

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για τη στοιχειώδη καθημερινή λειτουργία του σχολείου, ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας για την επίλυσή τους. Σε καμία όμως περίπτωση, τόσο οι καθηγητές, όσο και οι γονείς των μαθητών δεν θα σταματήσουμε να αγωνιούμε και να αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση των παιδιών μας\”.

Συνεχίζοντας ο κ. Καρπαθάκης αναφέρει ότι οι γονείς προτίθεται να προβούν σε κινητοποιήσεις ενώ κάνει έκκληση σε βουλευτές και φορείς του νομού Χανίων να θέσουν το πρόβλημά τους στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρει άμεσα λύση.

Πιο συγκεκριμένα τονίζει ότι

\”Το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία έμπρακτα «γυρνάει την πλάτη» στην μόρφωση των παιδιών μας, επιλέγοντας να δίνει πρωτίστως χρήματα στους ¨δανειστές¨, δεν μας πτοεί, αλλά αντίθετα μας συσπειρώνει να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας, για ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για τα παιδιά μας, σε ασφαλή κτίρια, με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. Γιαυτό λοιπόν σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην συγκέντρωση στο σχολείο μας την προσεχή Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 13:00 και πορεία διαμαρτυρίας προς την Αντιπεριφέρεια Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων.

Η ανωτέρω απόφαση πάρθηκε από την πρόσφατη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την 9-1-2013 και στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν γονείς-καθηγητές-μαθητές. Προτείνεται όλοι μας να φέρουμε μαζί μας μαύρο μαντήλι ή κασκόλ το οποίο θα φορέσουμε στα μάτια μας μόλις φθάσουμε στην Αντιπεριφέρεια, έτσι ώστε να δώσουμε το μήνυμα ότι με την έλλειψη των καθηγητών τυφλώνεται η παιδεία. Θα παραδοθεί ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με το αίτημα μας για πρόσληψη 2 φιλολόγων και 2 καθηγητών για τα τμήματα ένταξης

 Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη. Επίσης καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους εκπροσώπους αυτών, βουλευτές του νομού Χανίων, Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Δήμαρχο Χανίων, διευθυντή περιφερειακής διεύθυνσης, διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, την ΕΛΜΕ Χανίων, την ένωση γονέων, να εντείνουν τις προσπάθειες τους προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς το Υπουργείο Παιδείας για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας. Οι αρμόδιοι ας έχουν υπόψη τους ότι δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση με την έλλειψη των εκπαιδευτικών\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook