Τη δυσαρέσκεια του υπουργείου Τουρισμού και της ελληνικής κοινής γνώμης για τη σειρά reality ντοκιμαντέρ του καναλιού Channel 4, για τις διακοπές Βρετανών τουριστών στην Κέρκυρα, με τίτλο «What happens in Kavos», εκφράζει σε επιστολή διαμαρτυρίας της προς τον Αγγλο πρέσβη, η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.

«Πρόκειται για μια άκρως προσβλητική εκπομπή για τη χώρα μας και τους κατοίκους της. Η Ελλάδα, η Κέρκυρα και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε, σε καμία περίπτωση δεν έχουν αυτή την αποκρουστική εικόνα που παρουσιάζεται.

Αντίθετα η χώρα μας έγινε παγκόσμιος τουριστικός πόλος έλξης, γιατί είναι ένας τόπος που πέρα από τις φυσικές του ομορφιές, συμπυκνώνει παγκόσμιες αξίες και σύμβολα, που η συγκεκριμένη εκπομπή αγνοεί με προκλητικό τρόπο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της.

Και προσθέτει ότι «Επιπλέον ζήτησα από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Π. Λειβαδά να έρθει σε επαφή με το γραφείο του ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Το συγκεκριμένο ριάλιτι, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά το βράδυ της περασμένης Τρίτης από τον αγγλικό τηλεοπτικό σταθμό «Channel 4» παρουσιάζει εικόνες από τη ζωή Άγγλων τουριστών στον Κάβο της Κέρκυρας, περιοχή που αποτελεί προορισμό πολλών συμπατριωτών τους κάθε Καλοκαίρι.


Το ριάλιτι της ντροπής

Τα επόμενα δυο επεισόδια αναμένεται να είναι ακόμη πιο σοκαριστικά. Ξεκινώντας με τους επαγγελματίες παρθενοκυνηγούς που στήνονται στο αεροδρόμιο για να εντοπίσουν εκείνες τις τουρίστριες που φαίνονται να είναι πιο άπειρες, δηλώνοντας στην κάμερα «Αν είσαι παρθένα και έρθεις στον Κάβο, θα την χάσεις μέσα σε μερικές ώρες. Για την ακρίβεια μπορεί να την χάσεις ήδη από το αεροδρόμιο».

Επίσης στο δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στα «τρεις φορές φθηνότερα από ότι στο Λονδίνο» ποτά που σερβίρονται στο resort και στις καθημερινές πλύσεις στομάχου που αναγκάζονται να κάνουν οι υπεύθυνοι της -ανοιχτής όλο το 24ωρο- κλινικής Kavos Emergencies. Ενώ δείχνει και την 19χρονη Νίκη να πέφτει από το μπαρ και να σπάει την λεκάνη της καθώς και ένα οικοδόμο από το Γιορκ που πάει στην κλινική κρατώντας το κομμένο του δάχτυλο.

Στο τρίτο -και τελευταίο- επεισόδιο εστιάζει στους Βρετανούς που δουλεύουν στον Κάβο, το πόσο σεξ κάνουν και τα αφροδίσια νοσήματα από τα οποία πάσχουν σχεδόν όλοι (και τα οποία μοιράζουν στους τουρίστες).

Ωστόσο οι εικόνες του δυσφημούν την χώρα μας καθώς δείχνει τους νεαρούς – στην πλειοψηφία τους – Άγγλους να δηλώνουν ότι μετέχουν σε σεξουαλικά όργια με αγνώστους, ότι είναι συνεχώς μεθυσμένοι, ότι γίνονται επεισόδια, χωρίς να υπάρχει έλεγχος από κανέναν και πολλά άλλα που σίγουρα μόνο θετικό αντίκτυπο δεν έχουν για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook