Να συμπεριληφθούν και οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (Ι.Κ.Ε.) στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ζήτησε η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Τμήματος Ανατολικής Κρήτης με επιστολή της στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη και στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σ. Τσόκα.

Στην παραπάνω επιστολή η Διοίκηση του Τμήματος εκφράζει την έκπληξή της, αφού μετά την προδημοσίευση του Προγράμματος της Β΄ Δράσης για υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις, στους τομείς του εμπορίου, των υπηρεσιών της μεταποίησης και του τουρισμού στα Πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, διαπίστωσε ότι ενώ στην προκήρυξη συμπεριλαμβάνονται όλες οι νομικές μορφές εταιριών δηλ. Ατομική, Ο.Ε., Ε.Ε. Ε.Π.Ε. και Α.Ε. πουθενά δε γίνεται λόγος για τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρίες (Ι.Κ.Ε.), οι οποίες είναι εταιρείες που δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποτελέσουν τη μετεξέλιξη των ΕΠΕ, ώστε να δίδουν κίνητρα αφενός και να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφετέρου.

Η Τ.Δ. εκφράζει την απορία της γιατί η Ι.Κ.Ε. η οποία τελικά είναι μια μορφή εταιρίας που δημιουργήθηκε ως μια πιο ευέλικτη επιχειρηματική μορφή, αφού απευθύνεται κυρίως σε μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω προκήρυξη και ζητά από τον Υπουργό να προβεί στις ανάλογες ενέργειες για την αποφυγή της παράλειψης αυτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook