Σοβαρή και εποικοδομητική διάθεση διακρίνει ο Μάθιου Νίμιτς, τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος μετά το πέρας των επαφών του στην ΠΓΔΜ.

Ο Νίμιτς πρόσθεσε ότι αναχωρεί ενθαρρυμένος για τη Νέα Υόρκη και θα επιδιώξει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ανέφερε ότι στις συναντήσεις του στα Σκόπια με την ηγεσία της ΠΓΔΜ εξετάσθηκαν κάποιες ιδέες και σκέψεις του σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτές.

«Με το ζήτημα της ονομασίας ασχολούμαι από το 1994 και δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για εντελώς νέες ιδέες. Τα πράγματα εξελίσσονται και θεωρώ ότι πάντοτε υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία, ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα.

» Παρουσίασα κάποιες ιδέες και στόχος είναι να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τους λαούς των δύο χωρών» σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει αν έπειτα από 20 χρόνια θεωρεί ότι υπάρχουν πιθανότητες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Νίμιτς απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στα Σκόπια, αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου θα επιβιβαστεί σε πτήση για να επιστρέψει στη Ν.Υόρκη.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ