Όλα διπλάσια για το Δήμαρχο Ηρακλείου σε σχέση με τους 10 Αντιδημάρχους της Λότζια, από το μισθό μέχρι το …χρόνο ομιλίας στο κινητό.

Βάσει του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Κουράκης εισπράττει μισθό 5.856ευρώ ενώ τα μισά ακριβώς δηλαδή 2.928 ευρώ καταβάλλονται στους λογαριασμούς των Αντιδημάρχων.

Χαμηλή χρηματοδότηση φαίνεται να λαμβάνει ο δήμαρχος για χρόνο ομιλίας σε κινητά, καθώς ο σχετικός λογαριασμός δικαιολογεί μέχρι 200 ευρώ.

Το \”λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν\” ισχύει ακόμα περισσότερο για τους αντιδημάρχους, καθώς έξοδα για κινητό τηλέφωνο, δικαιολογούνται μόνο μέχρι 100 ευρώ.

Ο μισθός για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, πέφτει πιο χαμηλά από το μισό σε σχέση με αυτόν του Δημάρχου, καθώς αναλογικά ορίζεται στο 40% του μισθού του. Έτσι το μηνιαίο εισόδημα που του αναλογεί είναι 2.342 ευρώ.

Με απλούς υπολογισμούς η ετήσια μισθοδοσία για το Δήμαρχο ανέρχεται σε 70.272 ευρώ, για τους 10 συνολικά  αντιδημάρχους 351.364 ευρώ, ενω για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η ετήσια μισθολογική δαπάνη ανέρχεται στα 28.109 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook