Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βγαίνει η κατάσταση με τις εμπρηστικές επιθέσεις. Μετά τα σπίτια πέντε δημοσιογράφων και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ του Σάββατου στόχος έγινε η πολυκατοικία όπου μένουν ο αδερφός και η αδερφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, στο λόγο του Στρέφη.spiti

Η επίθεση έγινε στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου και ενώ μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο αδερφός του κ. Κεδίκογλου με τη σύζυγό του και το τριών ετών παιδί τους. Στο ισόγειο της πολυκατοικίας, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω από το πατρικό της οικογένειας, στεγάζεται το τεχνικό γραφείο του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου.

spiti1

Αυτόπτες μάρτυρες, άνθρωποι που μένουν χρόνια στη γειτονιά, είπαν στο NewsIt ότι είδαν 10 άτομα με κουκούλες να κατεβαίνουν από το λόφο του Στρέφη. Ο ένας, στεκόταν ήδη μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας και ήταν εκείνος που τους έδωσε σινιάλο για την επίθεση.

spiti2

Έσπασαν με τη βαριοπούλα την πόρτα της εισόδου. Υπήρχε και μια δεύτερη πόρτα ασφαλείας, την οποία όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν. Είχαν μαζί τους μπετόνια με βενζίνης και περιέλουσαν την είσοδο, έριξαν τις βόμβες μολότοφ και εξαφανίστηκαν. Προκλήθηκε πυρκαγιά και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

spiti3

«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέληση μας. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», ήταν η πρώτη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που κάλεσε «το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

newsIt