Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου σε ανακοίνωσή τους κάνει λόγο για «Αποδυνάμωση Υπηρεσιών Α.Δ. Λασιθίου και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση είναι η εξής:

Κύριε Γενικέ,

\”Το Λασίθι δεν αντέχει άλλο. Μετά την χθεσινή στάση των κρατουμένων στις φυλακές Νεάπολης , καλούνται οι αστυνομικοί της Α.Δ Λασιθίου , από τις ήδη αποδεκατισμένες Υπηρεσίες τους να ενισχύσουν το Α.Τ. Νεάπολης Λασιθίου , ώστε να υπάρξει εξωτερική φρούρηση των φυλακών.

Επιπλέον έχει διαταχθεί η Α.Δ Λασιθίου να συγκροτήσει διμοιρία υποστήριξης αποτελούμενη από δεκαέξι άτομα , ώστε να ενισχυθεί η Α.Δ Ηρακλείου για τη λήψη μέτρων σε ποδοσφαιρικό αγώνα .

Αποτέλεσμα των ανωτέρω διαταγών είναι η κατάφορη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας , με ανάκληση ημερήσιων αναπαύσεων , την μεταμεσονύχτια αλλαγή της είδη ανακοινωθείσας υπηρεσίας και την διάθεση σε διπλή συνεχόμενη νυχτερινή υπηρεσία.

Τα ανωτέρω έχουν σοβαρή επίπτωση στο ηθικό του ήδη καταπονημένου αστυνομικού προσωπικού , αλλά και στην παρεχόμενη ποιότητα αστυνόμευσης στους πολίτες του Λασιθίου , οι οποίοι πλέον σε πολλές περιπτώσεις αισθάνονται ανασφαλείς .

Ζητάμε από εσάς να ενισχύσετε την Α.Δ Λασιθίου , ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα στοιχειώδη και να ανακαλέσετε την υπ’αριθμ 1003/2/437-ιγ από 11/01/2013 Διαταγή σας που αφορά την συγκρότηση της διμοιρίας υποστήριξης από την Α.Δ. Λασιθίου.

Επιπλέον οφείλουμε να σας γνωρίσουμε πως σε κάθε περίπτωση καταστρατήγησης κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας , έχουμε πρόθεση να κινηθούμε και δικαστικά . Ευελπιστούμε πως θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας, ώστε να μην καταστρατηγηθούν εκ νέου τα εργασιακά δικαιώματα των υπηρετούντων στην Α.Δ. Λασιθίου\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook