Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου σε ανακοίνωσή τους κάνει λόγο για «Αποδυνάμωση Υπηρεσιών Α.Δ. Λασιθίου και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση είναι η εξής:

Κύριε Γενικέ,

"Το Λασίθι δεν αντέχει άλλο. Μετά την χθεσινή στάση των κρατουμένων στις φυλακές Νεάπολης , καλούνται οι αστυνομικοί της Α.Δ Λασιθίου , από τις ήδη αποδεκατισμένες Υπηρεσίες τους να ενισχύσουν το Α.Τ. Νεάπολης Λασιθίου , ώστε να υπάρξει εξωτερική φρούρηση των φυλακών.

Επιπλέον έχει διαταχθεί η Α.Δ Λασιθίου να συγκροτήσει διμοιρία υποστήριξης αποτελούμενη από δεκαέξι άτομα , ώστε να ενισχυθεί η Α.Δ Ηρακλείου για τη λήψη μέτρων σε ποδοσφαιρικό αγώνα .

Αποτέλεσμα των ανωτέρω διαταγών είναι η κατάφορη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας , με ανάκληση ημερήσιων αναπαύσεων , την μεταμεσονύχτια αλλαγή της είδη ανακοινωθείσας υπηρεσίας και την διάθεση σε διπλή συνεχόμενη νυχτερινή υπηρεσία.

Τα ανωτέρω έχουν σοβαρή επίπτωση στο ηθικό του ήδη καταπονημένου αστυνομικού προσωπικού , αλλά και στην παρεχόμενη ποιότητα αστυνόμευσης στους πολίτες του Λασιθίου , οι οποίοι πλέον σε πολλές περιπτώσεις αισθάνονται ανασφαλείς .

Ζητάμε από εσάς να ενισχύσετε την Α.Δ Λασιθίου , ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα στοιχειώδη και να ανακαλέσετε την υπ’αριθμ 1003/2/437-ιγ από 11/01/2013 Διαταγή σας που αφορά την συγκρότηση της διμοιρίας υποστήριξης από την Α.Δ. Λασιθίου.

Επιπλέον οφείλουμε να σας γνωρίσουμε πως σε κάθε περίπτωση καταστρατήγησης κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας , έχουμε πρόθεση να κινηθούμε και δικαστικά . Ευελπιστούμε πως θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας, ώστε να μην καταστρατηγηθούν εκ νέου τα εργασιακά δικαιώματα των υπηρετούντων στην Α.Δ. Λασιθίου".