Τελευταία ενημέρωση: 10:22

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά καθώς μέσα σε διάστημα λιγότερο της μισής ώρας, κλήθηκε να επέμβει σε δύο περιστατικά πυρκαγιάς σε σπίτια.

Το πρώτο εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σε εγκαταλελειμμένο διώροφο σπίτι στην οδό Αποκορώνου και Ηγουμένου Γαβριήλ και στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με τέσσερις άντρες, που \”έπιασαν\” τη φωτιά εν τη γεννέσει της.

Από την πυρκαγιά που ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στον πρώτο όροφο, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε υφάσματα και συσκευές καθώς ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως κατάλυμα από μικρό αριθμό ατόμων.

Το δεύτερο ξέσπασε στις 9:15 περίπου σε σπίτι στον Μακρύ Τοίχο, πολύ κοντά σε γνωστό πολυκατάστημα, ενώ  η πυρκαγιά ξεκίνησε από την καμινάδα.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε η ΔΕΗ για να προβεί σε διακοπή του ρεύματος ώστε να επιχειρήσουν οι πυροσβέστες.

Και αυτή τη φορά η πυρκαγιά περιορίστηκε και δεν επεκτάθηκε, προκαλώντας μικρές υλικές φθορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνουν οι αρχές, τα περιστατικά πυρκαγιών σε καμινάδες και τζάκια είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω της ευρείας χρήσης τζακιών ως κύριο μέσο θέρμανσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook