Εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων προϋπολογισμού 3.600.000,00 ευρώ στον οικισμό Αγ. Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον ανάδοχο εργολάβο της ‘’Α.Δ. Κατασκευαστική‘’ παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΝΑΚ Θ. Μαγκανά, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Μαν. Δολαψάκη και του Αντιδημάρχου Γόρτυνας Μαν. Δρεττάκη.

Το έργο που έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 12 μηνών, προβλέπει την κατασκευή δικτύων συνολικού μήκους 21.146 μέτρων, καταθλιπτικών αγωγών 465 μέτρων και τρία αντλιοστάσια.

Το έργο θα γίνεται παράλληλα με το ήδη εκτελούμενο έργο του βιολογικού καθαρισμού που έχει προϋπολογισμό 1.350.000,00 ευρώ.
Προϊσταμένη αρχή του έργου είναι το Δ.Σ. του ΟΑΝΑΚ και διευθύνουσα υπηρεσία είναι η τεχνική υπηρεσία του ίδιου οργανισμού.

« Τα δύο αυτά έργα υποδομής και ανάπτυξης λύνουν οριστικά το πρόβλημα του οικισμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσαν ο Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι του οργανισμού Ανάπτυξης. Επίσης και ο παριστάμενος Αντιδήμαρχος Γόρτυνας αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των δύο έργων λέγοντας ότι « είναι έργα ζωής και ανάπτυξης και θα συμβάλουν στην οριστική αντιμετώπιση του αποχετευτικού της Αγ. Βαρβάρας.»