Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η συλλογή φαρμάκων που προσφέρουν πολίτες, για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Μαλεβιζίου.
Σε όλα τα φαρμακεία του δήμου, έχουν τοποθετηθεί ειδικά κουτιά συλλογής και όποιος επιθυμεί, μπορεί να τοποθετεί σε αυτά φάρμακα που δεν χρειάζεται – εκτός σιροπιών και εισπνεόμενων.

Τα φάρμακα αυτά, μεταφέρονται στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου, όπου εθελοντές φαρμακοποιοί εκτελούν τις συνταγές των – επίσης εθελοντών – ιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου, εξασφαλίζοντας έτσι ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη σε ανασφάλιστους πολίτες του Μαλεβιζίου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά όλους όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό και δήλωσε:

«Ευτυχώς οι πολίτες ανταποκρίνονται και σε αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής και συνεισφέρουν καθοριστικά, προσφέροντας φάρμακα που σε αυτούς είναι άχρηστα, σε κάποιους άλλους όμως συνανθρώπους μας είναι πολύτιμα.

Το μεγαλείο της αλληλεγγύης καλά κρατεί στο Μαλεβίζι και αξίζουν πολλά μπράβο σε πολίτες και εθελοντές φαρμακοποιούς και γιατρούς που υποστηρίζουν το Κοινωνικό μας Φαρμακείο και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εύχομαι σύντομα να εξαλειφθεί αυτή η ανάγκη και να μην υπάρχουν ανασφάλιστοι άνθρωποι, μέχρι τότε όμως, ας προσπαθήσουμε όλοι μας να απαλύνουμε τον πόνο τους, με όποιον τρόπο μπορούμε».

Όποιοι ανασφάλιστοι πολίτες του Μαλεβιζίου επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης της δημοτικής αρχής, μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, στα τηλέφωνα 2813400684 και 2813400692.