Σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση κλήθηκαν να παραστούν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας.

Λίγο μετά τις 8 και τέταρτο εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τόνισε πως συζητήθηκε το ζήτημα της αυξανόμενης βίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι στη σύσκεψη ήρθε με ένταση στη συζήτηση το θέμα ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας, ενώ για την εξειδίκευση των θεμάτων της οικονομικής επικαιρότητας προανήγγειλε νέα συνάντηση των τριών εταίρων την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να βλαφθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σημείωσε δε ότι το θέμα της δόσης έχει κλείσει, ενώ αρνήθηκε ότι έγινε κάποια συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ.

Λίγο μετά αποχώρησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε και αυτός με τη σειρά του ότι ο βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στην βία.

\”Ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης σε όλες τις δυνάμεις που πιστεύουν στις δημοκρατικές αρχές\”, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν παράλληλα και θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος.

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, ο κ, Βενιζέλος είπε πως \”υπήρξε μια ωμή πολιτική σκευωρία. Τα γεγονότα έχουν μιλήσει\”.

Γενικά, τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης, τόνισαν πως υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το θέμα της αυξανόμενης βίας, ενώ υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης προς όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου προκειμένου να οχυρωθεί η κοινωνία απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Στις 8 εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.

\”Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς, σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας και για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα\”, είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: \”Η ανομία, από οπουδήποτε και αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή\”.

Ο κ. Στουρνάρας αποχώρησε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, δηλώνοντας ότι ενημέρωσε τους αρχηγούς για την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

\”Μιλήσαμε περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε αλλά και για το μεγάλο φορολογικό νομσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη\”, τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο Τέλος Πλεύσης που θα επιβληθεί στα σκάφη αναψυχής και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook