Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών , στην Αθήνα, με θέμα «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες στην Περιοχή της Μεσαράς», η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, παρουσία Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και φορέων της περιοχής, έθεσε στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και το Σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών κ. Χουρμούση με τους οποίους συναντήθηκε το κύριο αίτημα της για ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην περιοχή της Μεσαράς.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Δήμαρχος Φαιστού τόνισε την αναγκαιότητα να παραμείνουν οικονομικές υπηρεσίες σε Μοίρες και Τυμπάκι, (πόλεις που φιλοξενούσαν τις αντίστοιχες ΔΟΥ) , με αποκλειστικό στόχο την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ των πολιτών και την αποφυγή της ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ τους. Η απάντηση του Υφυπουργού ήταν ότι το σκεπτικό της απόφασης, βασίστηκε στα οικονομικά στοιχεία των ΔΟΥ και με αυτό κριτήριο πάρθηκαν οι αποφάσεις. Όμως, οι υπηρεσίες που έως σήμερα παρέχονται, κατά το μεγάλο ποσοστό θα ικανοποιούνται μέσω των ΚΕΦ που θα εξυπηρετούν τους πολίτες σχεδόν στο σύνολο των αρμοδιοτήτων των ΔΟΥ.

Οι εγκαταστάσεις, όπως ενημέρωσε η δήμαρχος θα φιλοξενηθούν σε κτίρια του Δήμου Φαιστού σε Μοίρες και Τυμπάκι αντίστοιχα. Επίσης ζήτησε από τον κ. Μαυραγάνη, την άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή των νέων διάδοχων σχημάτων και να σταθούν επί της ουσίας, στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται σε όλους τους πολίτες, από την αποψίλωση των υπηρεσιών και τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής της Μεσαράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook