Οι φωτογράφοι και οι editors των περιοδικών και των καταλόγων μόδας, έχουν συχνά υπερβολικές, σχεδόν εξωπραγματικές ιδέες για τις φωτογραφίσεις τους. Βάζουν τα μοντέλα να ποζάρουν ανάποδα ή μέσα σε παγωμένα νερά ή.. αγκαλιά με πύθωνες, τριχωτές αράχνες και σκορπιούς.

Η τελευταία extreme φωτογράφιση που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε στις Φιλιππίνες, με μοντέλα να ποζάρουν κάτω από το νερό μαζί με φαλαινοκαρχαρίες.

Το ευφάνταστο κόνσεπτ δεν είχε μόνο καλλιτεχνική, αλλά και οικολογική χροιά. Η φωτογράφιση με τους καρχαρίες έγινε με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την παράνομη αλιεία που απειλεί τους πληθυσμούς των τρομερών πλασμάτων.

Τα μοντέλα που κλήθηκαν να ποζάρουν μαζί με τα θαλάσσια… τέρατα ήταν η Hannah Fraser και η Roberta Mancino. Την εμπειρία, ωστόσο, δοκίμασε και ο ίδιος ο φωτογράφος Kristian Schmidt.

Η φωτογράφιση δεν ήταν απλή υπόθεση. Ο Schmidt και οι συνεργάτες του προετοιμάστηκαν για τέσσερις μήνες και μελέτησαν προσεκτικά τη συμπεριφορά των καρχαριών, προκειμένου να γίνουν όλα σωστά και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εννοείται, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο είδος είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Καλό θα ήταν να ίσχυε και το αντίθετο…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook