Ικανοποιημένος απο την πορεία υλοποίησης του προγράμματος στη χώρα μας εμφανίσθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο κ. Ράχενμπαχ, ενώ αρχικά διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορούσε η Ελλάδα να υλοποιήσει ικανοποιητικά όλο το πρόγραμμα, οι αμφιβολίες του έχουν πλέον καμφθεί και κατ’ επέκταση εχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο κ. Ράιχενμπαχ αναφέρθηκε στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υποστηρίζοντας ότι ο διορισμός γενικού γραμματέα για το εν λόγω ζήτημα θα βελτιώσει σημαντικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική, αλλά και τα ζητήματα δημοσίας τάξεως, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης απέδωσε τα εύσημα στο έργο του Νίκου Δένδια, υποστηρίζοντας ότι, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Παρά ταύτα, ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε προβληματισμένος για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους υλοποιείται το έργο της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο θέμα της διαμεσολάβησης αλλά και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, προκειμένου να καταλήγει στα δικαστήρια ο μικρότερος δυνατός αριθμός υποθέσεων.

Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα το εγχείρημα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, που αφορά στη ψηφιοποίηση όλων των σχετικών υπηρεσιών.

Τέλος, στέφοντας το βλέμμα του στο μείζον ζήτημα της διαφθοράς, ο κ. Ράιχενμπαχ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μονοπρόσωπης Αρχής, που θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο την πάταξη της επίμαχου φαινομένου.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook