Ανέχθηκε για χρόνια τις πιέσεις του αδερφού της, ο οποίος δεν αποδέχθηκε ποτέ ούτε σεβάστηκε την απόφασή της να αλλάξει φύλο και να γίνει γυναίκα. Δέχθηκε απειλές, προσβολές και αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι μέχρι που απευθύνθηκε στην αστυνομία.

«Το ορκίζομαι στον Ντούτσε, θα σε σκοτώσω. Κακιά π…α κομουνίστρια, θυμήσου τον Χίτλερ», της έλεγε ο αδερφός της. Η 50χρονη κατάφερε να ξεφύγει χάρη στη βοήθεια της μητέρας της αλλά και του δικηγόρου της, ο οποίος την στήριξε και τώρα οδηγεί τον αδερφό της στο δικαστήριο για τα αδικήματα της απειλής και της κατ΄εξακολούθηση προσβολής.

Η υπόθεση της οικογενειακής τρανσφοβίας, ξεκίνησε το 2005 όταν ανακοίνωσε πως ήθελε να υποβληθεί σε αλλαγή φύλου. Ο αδερφός της τότε άρχισε να απειλεί εκείνη και τη μητέρα τους, στην οποία μάλιστα είχε επιτεθεί με μαχαίρι χωρίς ευτυχώς να την τραυματίσει. Η κατάσταση με το πέρασμα του χρόνου γινόταν ακόμα πιο δύσκολη, μέχρι που πριν λίγους μήνες επιτέθηκε πάλι στην αδερφή του, σπρώχνοντας την και απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει. Στο τελευταίο επεισόδιο βίας ήταν παρόντα και φιλικά πρόσωπα της οικογένειας που τώρα καλούνται να καταθέσουν υπέρ της 50χρονης.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Φλοριάνα Λότζα που μίλησε στην Huffington Post «η ομοφοβία και η τρανσφοβία ανάμεσα στα αδέρφια είναι μια συχνή πραγματικότητα η οποία εκφράζεται με δυναμικές πολύ βίαιες ακριβώς γιατί πρόκειται για ανθρώπους που συναισθηματικά εμπλέκονται στην κατάσταση. Συχνά η μη αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και της τρανσεξουαλικότητας ενός συγγενή μεταμορφώνεται σε μια πραγματική φοβία γιατί πρέπει να απομακρυνθεί από εκείνον οποιαδήποτε σκιά ομοιότητας. Η φοβία του για την ομοφυλοφιλία γίνεται ορμητική και πρωτόγονη».

Όπως αναφέρει πάντως ο δικηγόρος Ντανιέλε Στοπέλο «είναι απαραίτητο να ενταχθούν συγκεκριμένα αδικήματα στον κώδικά μας που έχουν να κάνουν με την ομοφοβία και την τρανσφοβία», ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και να αποτρέπονται παρόμοιες υποθέσεις.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook