Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, έστειλε σήμερα Πέμπτη 17-1-2013, υπόμνημα – επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλο σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, ύστερα από σχετικό ψήφισμα – καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Καθηγητών και του δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του εν λόγω σχολείου, το οποίο παρέδωσαν στον κ. Βουλγαράκη.

Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Βουλγαράκης, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στο ανωτέρω Λύκειο καθώς και τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των κενών αυτών.

Ολόκληρη η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής :

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ύστερα από σχετικό ψήφισμα – καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων , του Συλλόγου Καθηγητών, και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, κάλυψης των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στο ανωτέρω Λύκειο.

Οι Προσπάθειες προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης του κατάλληλου και σύγχρονου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για το σύνολο του μαθητικού δυναμικού του Νομού μας, είναι συνεχείς , δεδομένου ότι η πρόσβαση στην εκπ/ση εκτός από δικαίωμα, αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης και ιδιαίτερα απαραίτητη επένδυση για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.

Υπογραμμίζουμε, ότι στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που μας γνωστοποιηθεί , αντιμετωπίζουν, εκτός των άλλων, σοβαρά λειτουργικά προβλήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Ειδικότερα είναι απαραίτητο να διοριστεί άμεσα για τα παιδιά με προβλήματα ακοής ( κωφά) ένας Μαθηματικός και ένας Φυσικός Ειδικής αγωγής, καθώς παρακολουθούν σε τμήματα ένταξης.

Κύριε Υπουργέ

Δεδομένου ότι τα θέματα Παιδείας αποτελούν Εθνική προτεραιότητα και οι αποφάσεις της Πολιτείας, παρά την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές.

Ευελπιστούμε στην προσωπική σας παρέμβαση και ουσιαστική υποστήριξη για την άμεση κάλυψη των παραπάνω αναφερόμενων κενών εκπ/κού προσωπικού στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Αναμένοντας την άμεση και θετική ανταπόκρισή σας, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, και συνδρομή ζητηθεί εκ μέρους σας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook