Στην 16η ανακρίτρια οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ο 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και ο 29χρονος πυροσβέστης, που κατηγορούνται για την δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα.

Οι δύο Έλληνες δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μαχαίρωσαν και σκότωσαν τον Πακιστανό μετανάστη την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι επιτέθηκαν στον 27χρονο γιατί τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και δεν μπορούσαν να περάσουν με τη μηχανή.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον αριθμό κυκλοφορίας του δικύκλου και ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο Σύνταγμα από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ». Επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα, αναφέρει η Αστυνομία.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες).

Στις έρευνες, που ακολούθησαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδηρογραφία, πολλά μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα.

Στο σπίτι του 25χρονου η Αστυνομία βρήκε και πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται ότι 29χρονος πυροσβέστης, ο οποίος υπηρετούσε στο Μαρκόπουλο και βρισκόταν σε δεκαπενθήμερη άδεια, μετά τη σύλληψή του, ετέθη σε διαθεσιμότητα και από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής διατάχθηκε επιπλέον εις βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δύο κατηγορούμενοι το 2007 είχαν κατηγορηθεί για αφαίρεση ρουχισμού από κατάστημα. Ωστόσο το ποινικό μητρώο του 29χρονου παρέμεινε «λευκό» και έτσι το 2008 κατέθεσε τα δικαιολογητικά για την πρόσληψή στην Πυροσβεστική, η οποία έγινε το 2009.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook