Την εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει στην κατοχή του τα αμυντικά σχέδια της χώρας εξέφρασε στον Real fm 97.8 ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ εξήγησε ότι ήταν μία «ατυχής υπερβολή» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή. «Αναμφισβήτητα το πρώτο καθήκον του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι να ενημερωθεί με τα αμυντικά σχέδια της Ελλάδος. Γίνεται λοιπόν μία παρουσίαση η οποία είναι πολύ λεπτομερής και πολύ κατατοπιστική. Δεν παίρνει κανείς σχέδια στο χέρι του. Δεν κυκλοφορούν γραπτά σχέδια ώστε να πεις ότι το έβαλα στην τσέπη μου και το πήρα. Τα βλέπεις μόνο κάνεις τις παρατηρήσεις τις διορθώσεις τη μελέτη των διορθώσεων που εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει» είπε ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας κίνδυνος γιατί εκτιμώ ότι δεν τα έχει ο κ. Βενιζέλος. Νομίζω ότι ήταν η ατυχής υπερβολή και νομίζω ότι αυτό το κάλυψε ήδη εν μέρει και η δήλωση του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος εβρίσκετο σε μία κατάσταση ψυχικής οργής διότι ο κ. Τσίπρας τον είχε κατηγορήσει για πράγματα που αποδείχτηκαν ότι ήταν αναληθή και ο κ. Βενιζέλος ήταν εν αμύνη επιτιθέμενος. Αυτό νομίζω τα λέει όλα. Στην υπερβολή του λόγου του είπε αυτό και νομίζω ότι και ο ίδιος τώρα θα καταλαβαίνει ότι έκανε μία γκάφα» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τόνισε ότι καλώς ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εφόσον αποδείχτηκε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του ήταν αναληθής. Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εικόνα που παρουσίασε η Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας με τις τοποθετήσεις και τις αντεγκλήσεις.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook