Την ερχόμενη  Τετάρτη θα γίνει τελικά η ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για την ΕΕ, ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Η ομιλία του έχει ήδη αναβληθεί μία φορά -λόγω των γεγονότων στην Αλγερία- ωστόσο, το BBC, είχε δημοσιεύσει απόσπασμα των όσων επρόκειτο να πει.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, ο πρωθυπουργός θα άφηνε αιχμές κατά της ΕΕ, αλλά και κατά της βοήθειας προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

«Οι πολίτες αισθάνονται όλο και πιο απογοητευμένοι που οι αποφάσεις που τους αφορούν λαμβάνονται όλο και πιο μακριά (από τη χώρα τους), γεγονός που σημαίνει ότι οι συνθήκες ζωής τους γίνονται χειρότερες, εξαιτίας της επιβεβλημένης λιτότητας ή ότι οι φόροι τους χρησιμοποιούνται για να σώσουν κυβερνήσεις που βρίσκονται στην άλλη άκρη της ηπείρου» θα έλεγε ο Κάμερον.

«Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στην ΕΕ και τους πολίτες της, το οποίο έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και το οποίο αντιπροσωπεύει την έλλειψη δημοκρατικής ευθύνης και αποδοχής, κάτι που έχει γίνει φανερό κυρίως στη Βρετανία» αναμενόταν να δηλώσει ο Κάμερον.

«Εάν δεν ασχοληθούμε με αυτές τις προκλήσεις, ο κίνδυνος είναι ότι η Ευρώπη θα αποτύχει και οι Βρετανοί πολίτες θα οδηγηθούν προς την έξοδο» θα τόνιζε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο. Θέλω η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι επιτυχημένη και θέλω να αναπτυχθεί μια σχέση ανάμεσα σε Βρετανία και ΕΕ που θα μας κρατάει εντός της Ένωσης» θα πρόσεθετε ο Κάμερον.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook