Για τους κινδύνους των ταξιδιών στην Ινδονησία και ειδικά στο Μπαλί προειδοποιεί τους πολίτες της η Αυστραλία, μετά τη σύλληψη ενός από τους οργανωτές των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη χώρα το 2002 που προκάλεσαν τον θάνατο 202 ανθρώπων.

«Πληροφορίες δείχνουν ότι οι τρομοκράτες είναι πιθανό να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Ινδονησία, οι οποίες μπορεί να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή», επισημαίνει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να διευκρινίζει την πηγή των πληροφοριών αυτών.

Την Τετάρτη, αστυνομικές πηγές στην Τζακάρτα και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσαν τη σύλληψη στο Πακιστάν του Ινδονήσιου Ουμάρ Πατέκ, ενός από τους οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μπαλί.

«Μερικές φορές η σύλληψη ενός τρομοκράτη προκαλεί έντονες αντιδράσεις ακόμα και βίαιες πράξεις στην Ινδονησία. Πιστεύουμε πως οι τρομοκρατικές αυτές πράξεις θα έχουν στόχο μέρη όπου βρίσκονται πολλοί Δυτικοί, όχι μόνο σε τουριστικά νησιά, όπως το Μπαλί, αλλά και στην Τζακάρτα και άλλες περιοχές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook