Πνιγηρή οσμή μετά από διαρροή αερίου σε εργοστάσιο παραγωγής χημικών προϊόντων στη Ρουέν κάλυψε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, πολλές περιοχές της Νορμανδίας μέχρι και τα περίχωρα του Παρισιού, προκαλώντας πονοκεφάλους και ναυτία σε εκατοντάδες ανθρώπους. «Μη τοξικό» το αέριο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και την πολιτική προστασία. «Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» , διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις αρχές του νομού Seine-Maritime όπου εδράζεται το εργοστάσιο παραγωγής χημικών προϊόντων, ο τύπος του αερίου, αν και προκαλεί δυσφορία και έχει εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή, δεν είναι τοξικός.

Με τη βοήθεια των ανέμων που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή, η πνιγηρή αυτή οσμή εξαπλώθηκε σε ακτίνα 130 και πλέον χιλιομέντρων φθάνοντας ακόμα και στα προάστια του Παρισιού.

Εξαιτίας της οσμής εκατοντάδες άνθρωποι παρουσίασαν ένονους πονοκεφάλους και συμπτώματα ναυτίας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενοι προσωπικές μαρτυρίες κατοίκων.

Πολλοί κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας μίλησαν για «μια ανυπόφορη δυσωδία που προκαλεί πονοκέφαλο και ναυτία».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook