Γραφεία Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, με σκοπό την καλύτερη υποβοήθηση των τοπικών οικονομιών, ιδρύει το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων του Νομού, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Δήμους.

Οι Δήμοι αναλαμβάνουν την στελέχωση των Γραφείων με προσωπικό που θα είναι επιφορτισμένο για τις επαφές με τους επιχειρηματίες – δημότες τους, καθώς επίσης και τις λειτουργικές δαπάνες των γραφείων.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης αναλαμβάνει την έγκαιρη παροχή προς τα Γραφεία του αναγκαίου πληροφοριακού υλικού και την υποστήριξη σε τεχνογνωσία.

Οι υπηρεσίες των γραφείων θα παρέχονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους. Με γνώμονα την ανάγκη αναβάθμισης της κατάστασης των τοπικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και οι Καλλικρατικοί Δήμοι θα αναλαμβάνουν από κοινού πρόσθετες υποστηρικτικές δράσεις, όπως διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλώνεται από τους επιχειρηματίες.

Η ίδρυση των Γραφείων Επιχειρηματικότητας προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δυο πλευρές, την Δευτέρα 21/1/2013, στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Τα Μνημόνια υπογράφτηκαν: α) για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Εμμ. Ψαρουδάκη, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της δημιουργίας των γραφείων, β) από πλευράς Δήμων από τους κ.κ. Ιωάννη Πιπεράκη, Δήμαρχο Αγ. Βασιλείου, Νικόλαο Μαρκίδη, Πρόεδρο της εταιρείας ΑΜΑΡΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ, για λογαριασμό του Δήμου Αμαρίου, Εμμανουήλ Κοντογιάννη, Αντιδήμαρχο Δήμου Ανωγείων, Κων/νο Απλαδά, εντεταλμένο υπάλληλο, για λογαριασμό του Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης οι κ.κ. Εμμανουήλ Μπιρικάκης, Θωμάς Παπαδογιάννης, Δημήτριος Προβιάς, Κων/νος Φραγκάκος, καθώς επίσης και ο κ. Θεόδωρος Τσαούλης, στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου, υπεύθυνος συντονισμού λειτουργίας των γραφείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook