Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 26χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς επίσης σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και αντιποίησης αρχής.

Προηγήθηκε καταγγελία 36χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καφενείου, ότι ο 26χρονος Ειδικός Φρουρός χθες (21-01-2013) το πρωί, μετέβη στο κατάστημά του μαζί με τον 27χρονο ημεδαπό και προφασιζόμενοι ότι υπηρετούν στην «Ασφάλεια» απαίτησαν εκβιαστικά από τον ίδιο να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως, προκειμένου να του παρέχουν «αστυνομική προστασία».

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου επειδή δεν διέθετε το συγκεκριμένο ποσό, τους παρέδωσε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα το παραλάμβανε ο Ειδικός Φρουρός, την επόμενη ημέρα .

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Ειδικός Φρουρός μαζί με τον ιδιώτη μετέβησαν για την παραλαβή του υπόλοιπου ποσού και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενιδίου .

Στη συνέχεια ενημερώθηκε αρμοδίως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διενήργησε το προανακριτικό έργο.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 26χρονος Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook