Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών, αλλά και τροπολογία, που εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών, με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, παρέχεται έκπτωση της τάξης του 10% επί του συνολικού προστίμου, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί τουλάχιστον το 30% του συνολικού προστίμου.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι 31 Μαίου 2013 (από 31 Ιανουαρίου) η προθεσμία εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων ακινήτων και ημιϋπαίθριων χώρων μπορούν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους, εφόσον έχουν καταβάλλει το 30% του συνολικού προστίμου.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες να αδειοδοτηθούν με την καταβολή του 30% του προστίμου, επίσης μέχρι τις 31 Μαίου του 2013.

Τέλος, ψηφίστηκε και η τροπολογία για την πολιτική υδάτων, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σταύρο Καλαφάτη, να διευκρινίζει: «Είναι αναγκαιότητα η ύπαρξη ενός φορέα με αρμοδιότητα στα θέματα τιμολόγησης και κοστολόγησης των υδάτων αφού αυτή αποτελεί υποχρέωσή μας στα πλαίσια ολοκλήρωσης διαχείρισης που επιτάσσει η κοινοτική νομοθεσία και η οδηγία για τα ύδατα».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook