Εκλέχθηκε το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών για τους χειρισμούς της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Πρόεδρός της εξελέγη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αντιπρόεδρος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και γραμματέας ο Ανδρέας Κουτσούμπας, βουλευτές της ΝΔ.

Τα τρία ανωτέρω πρόσωπα ήταν πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας την οποία υπερψήφισαν οι πέντε βουλευτές της Ν.Δ. και οι δύο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Λευκό ψήφισαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η προανακριτική Επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της για διαδικαστικά θέματα, αλλά και για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρκογιαννάκης, ερωτηθείς την Τρίτη για το αν θα ολοκληρώσει η τις εργασίες της 25 Φεβρουάριου τόνισε πως δεν μπορούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες της πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για κάθε ένα από τα 2062 ονόματα της λίστας Λαγκαρντ, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγάλης παράτασης.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook