Μεθυσμένη… πολιτεία θυμίζει και πάλι ο Πλατανιάς, αφού το \”καμάρι\” της περιοχής κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει δεύτερη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό, αλλά να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους \”8\” του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Ηλίας Αναστασάκος αποδείχθηκε \”χρυσή\” αλλαγή για τη χανιώτικη ομάδα αφού με το γκολ του στο 87\’ χάρισε μια παλικαρίσια και ιστορική πρόκριση στο συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη.
Το 2-1 του ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό έδινε ελπίδες πρόκρισης στους \”ερυθρόλευκους\”, που διεκδίκησαν το όνειρο της συμμετοχής στους \”8\” του Κυπέλλου Ελλάδος μέχρι το φινάλε, βλέποντας τους κόπους τους να επιβραβεύονται στο παρά… τρία.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς σπουδαίες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με τον Πλατανιά να απειλεί με τα σουτ των Αργυρόπουλου (22\’) και Ναζλίδη (41\’) και τους φιλοξενούμενους να έχουν το σουτ του Σισοκό στο 18\’ και την καλή στιγμή του 25\’ με τον Τοτσέ να μην μπορεί να σκοράρει από σέντρα του Σο.

Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση \”άναψε\” με τον Τοτσέ (46\’) να απειλεί για το 0-1 και τον Πλατανιά να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ναζλίδη (49\’) και Μαραγκουδάκη (65\’ και 69\’). 

Στο 87\’ ήρθε το γκολ πρόκρισης για τους γηπεδούχους με τον Αναστασάκο να αποδεικνύεται \”χρυσή\” αλλαγή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μετά την ασταθή απόκρουση του Καπίνο στο σουτ του Κάλαϊτζιτς. 

Καλές εντυπώσεις άφησε στην πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Κριστιάν Κάστελλς, που την Τετάρτη (23/01) ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Πλατανιά.

Μάλλον δικαιολογημένα τα παράπονα του Παναθηναϊκού στο Μάνταλο για τη φάση του 58\’ όπου ο Μαυρίας βρίσκεται στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ισπανού αμυντικού του Πλατανιά.

Το φιλμ του αγώνα

18\’ Σουτ του Σισοκό μπλοκάρει ο Κηπουρός.
22\’ Ο Αργυρόπουλος σουτάρει από πλάγια θέση με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Καπίνο.
25\’ Σέντρα του Σο ο Τοτσέ εξ επαφής δεν μπορεί να πλασάρει. 
41\’ Σουτ του Ναζλίδη μπλοκάρει ο Καπίνο.
46\’ Σέντρα του Σεϊταρίδη κεφαλιά του Τοτσέ άουτ.
49\’ Ο Ναζλίδης βγάζει ωραία κάθετη μπαλιά στον Τσιντί που πλασάρει για να διώξει σωτήρια με τα πόδια ο Καπίνο.
58\’ Στο έδαφος ο Μαυρίας από μαρκάρισμα του Κάστελλς φωνάζουν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι.
65\’ Ο Ναζλίδης πάτησε τη μπάλα στον Μαραγκουδάκη που δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ από πλεονεκτική θέση.
69\’ Λάθος του Σπυρόπουλου παρεμβάλλεται ο Μαραγκουδάκης αλλά το σουτ του αποκρούεται από τον Καπίνο.
77\’ Ο Αναστασάκος πατάει τη μπάλα στον Τσιντί που βρίσκεται στο έδαφος από την πίεση του Μπουμσόνγκ και δεν μπορεί να πλασάρει. 
79\’ Ο Σισοκό βγαίνει στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν μπορεί να πλασάρει. 
85\’ Σουτ του Σο μπλοκάρει ο Κηπουρός.
87\’ ΓΚΟΛ: Σουτ του Κάλαϊτζιτς αποκρούει ασταθώς ο Καπίνο και ο Αναστασάκος με πλασέ πετυχαίνει το μοναδικό γκολ (1-0).
89\’ Σουτ του Σο άουτ.
91\’ Ωραία ενέργεια του Αναστασάκου που σουτάρει άουτ.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κάστελλς, Κουρτεσιώτης (57\’ Κανακούδης), Τσιντί, Μαραγκουδάκης (71\’ Αναστασάκος), Ναζλίδης, Κάλαϊτζιτς, Τέτε, Μιρτσέτα (80\’ Δέντσας), Ποτουρίδης. 

Παναθηναϊκός (Φαμπριθιάνο Γκονθάλες): Καπίνο, Σισοκό, Μαυρίας (80\’ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Ζέκα, Σο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook