Ουσιαστικά το προσύμφωνο υπήρχε από τον περασμένο Μάιο, όμως με την επικύρωσή του, επιβεβαιώνεται ότι το 2015 θα δούμε μια νέα Alfa Romeo roadster βασισμένη στο Mazda MX-5.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η Mazda θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός ανοιχτού, διθέσιου, σπορ αυτοκινήτου για την μάρκα Alfa Romeo στο εργοστάσιό της στην Χιροσίμα, της Ιαπωνίας ξεκινώντας το 2015.

Το νέο roadster της Alfa Romeo θα αναπτυχθεί για την παγκόσμια αγορά και θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική της νέας γενιάς Mazda MX-5, το οποίο αναμένεται να είναι περίπου 100 κιλά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και να εφοδιάζεται με νέο 4κύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 200 ίππων. Η συμφωνία προβλέπει ότι τόσο η Mazda, όσο και η Fiat θα αναπτύξουν δύο διαφοροποιημένα, με κίνηση στους πίσω τροχούς roadster με το ξεχωριστό στυλ, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μάρκας. Τα δύο μοντέλα, της Alfa Romeo και της Mazda, θα κινούνται το καθένα με ξεχωριστούς, ιδιόκτητους κινητήρες της κάθε εταιρίας.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Mazda στοχεύει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης και παραγωγής της και να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για roadsters ανά τον κόσμο.

Για τη Fiat, η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού Alfa Romeo roadster χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις. Κάτι που θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει μέχρι το 2016.

Μια ουσιαστικά πρόγευση για το νέο μοντέλο ενδέχεται να αποτελεί το εντυπωσιακό Pininfarina Alfa Romeo 2uettottanta Concept.

autotriti.gr