Συνάντηση της επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του OTE, Κλαούντια Νέματ, με στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μαρούσι, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στην σφαίρα ευθύνης της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, η κ. Νέματ, παρουσίασε στους διευθυντές του Ομίλου τη στρατηγική της καθώς και το νέο τρόπο οργάνωσης και συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών στις διάφορες χώρες που η DΤ έχει παρουσία στην Ευρώπη, δέχθηκε τις ερωτήσεις των στελεχών του Ομίλου και άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις και σχόλια τους.

Βασικός στόχος, σύμφωνα με την κ. Νέματ, είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών και των ομάδων του Ομίλου της Deutsche Telekom και η αποκέντρωση της ευθύνης, με τις εταιρείες σε κάθε χώρα να ηγούνται διαφορετικών έργων για λογαριασμό όλων των χωρών που συμμετέχουν, ενώ τα κεντρικά γραφεία στη Βόννη να επιτελούν κυρίως συντονιστικό ρόλο.

Σε αυτό το μοντέλο λειτουργίας, το οποίο αποκάλεσε «Ηνωμένες Εταιρείες της Ευρώπης», η πιο κατάλληλη εταιρεία ανά περίπτωση ηγείται του έργου για ολόκληρο τον Όμιλο.

Όπως τονίστηκε, με τη νέα αυτή μορφή συνεργασίας επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη αξιοποίηση και διάχυση της τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης μεταξύ των χωρών που έχει παρουσία ο Όμιλος της DT στην Ευρώπη.

Ως παραδείγματα της νέας αυτής προσέγγισης της Deutsche Telekom Europe αναφέρθηκαν

* Η ανάθεση στα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του ΟΤΕ της αξιολόγησης και των δοκιμών της νέας ευρυζωνικής τεχνολογίας Vectoring για λογαριασμό ολόκληρου του ομίλου της Deutsche Telekom και το ότι

* η Ελλάδα (Cosmote) αναλαμβάνει τις υπηρεσίες και τα συστήματα τιμολόγησης της T-Mobile Ολλανδίας, όπως ήδη και για άλλες θυγατρικές της.

Η κ. Νέματ απέδωσε εύσημα στα στελέχη του ΟΤΕ και της COSMOTE για τις επιδόσεις τους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κατάστασης στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μ. Τσαμάζ, στο κλείσιμο της συζήτησης, σημείωσε πως η ομάδα του Ομίλου ΟΤΕ έχει μάθει να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις και να πετυχαίνει και τους πιο δύσκολους στόχους και για το λόγο αυτό αναγνωρίζονται απ' ολόκληρη τη DT ως πολύτιμοι συνεργάτες.


in.gr