Τη σύναψη δύο νέων κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων, τελικού ύψους 605 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσαν η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ και η Hellenic Petroleum Finance PLC.

Η έκδοση των δανείων, στο οποίο συμμετείχαν ξένες και ελληνικές τράπεζες, υπερκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό των δανείων να υπερβεί τον αρχικό στόχο των 525.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα δάνεια είναι τριετούς διάρκειας και θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και την κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων της επιχείρησης.

Η Eurobank Εργασίας ΑΕ, η Alpha Bank AE, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, η Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και η HSBC Bank plc, συμμετείχαν ως διοργανώτριες τράπεζες (Mandated Lead Arrangers), ενώ η Eurobank και η HSBC ανέλαβαν και ρόλο συντονιστριών τραπεζών (Coordinators and Bookrunners) των δανείων. Συνολικά, δώδεκα τράπεζες, έξι ελληνικές και έξι ξένες, συμμετείχαν στα δάνεια.

Τα παραπάνω δάνεια είναι επιπρόσθετα κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, ύψους 225.000.000 ευρώ, το οποίο υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2012, με την Alpha Bank AE να εκτελεί ρόλο διαχειρίστριας τράπεζας (Agent) και το οποίο, επίσης, θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση.
kathimerini.gr από ΑΜΠΕ