Μετά την πανωλεθρία που υπέστη στις πολιτειακές εκλογές της Νέας Νότιας Ουαλίας, το περασμένο Σάββατο, το Εργατικό Κόμμα της Αυστραλίας, θα στερηθεί των υπηρεσιών του πιο σοβαρού και ικανού στελέχους του.

Πρόκειται για τον ομογενή πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Χατζηστέργο, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα The Australian ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από την πολιτική μέχρι το Πάσχα.

«Ο κ. Χατζηστέργος, που στην περίοδο 2003-2007, υπηρέτησε και ως υπουργός Υγείας, ήταν το πιο ικανό στέλεχος του κόμματος που απέμεινε μετά την εκλογική ήττα» αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας και από όποια θέση και αν υπηρέτησε ο κ. Χατζηστέργος ήταν πάντα πολύ κοντά στην ομογένεια.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο νέος αρχηγός των Εργατικών στη Νέα Νότια Ουαλία John Robertson, του ζήτησε να μην παραιτηθεί, αλλά ο κ. Χατζηστέργος ήταν ανένδοτος.

Σε ηλικία 50 ετών, θέλει να επιστρέψει στην δικηγορία από όπου και ξεκίνησε. Ο κ. Χατζηστέργος απέδωσε τη βαριά ήττα των Εργατικών στον τρόπο που προσπάθησε     η κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει την Δημόσια Υπηρεσία Ηλεκτρισμού, αλλά και στην αντίθεση των Εργατικών συνδικαλιστών.

«Γελοιοποίησαν τον πρώην Εργατικό πρωθυπουργό κ.Jema,και εκβίαζαν υπουργούς και βουλευτές. Από ένα σημείο και μετά, η ήττα ήταν αναπόφευκτη» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νέος αρχηγός του κόμματος ανέλαβε ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών και ο άνθρωπος που κινητοποίησε τα συνδικάτα για να ρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό John Robertson.

Ο κ.Robertson αναλαμβάνει ένα πολύ αδύναμο Εργατικό Κόμμα και δέχεται σκληρή κριτική για την στάση του στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο σκληρότερος  επικριτής του είναι ο πρώην ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Paul Keating που δήλωσε ότι «λυπάται το κόμμα που κατάντησε να ζητά τις υπηρεσίες του κ. Robertson.

Όσο για τον Χατζηστέργο, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το Εργατικό Κόμμα.

«Η παράταξη αυτή», είπε, «έδωσε σε μένα, ένα παιδί μεταναστών τη δυνατότητα να εκλεγώ μέλος του κοινοβουλίου και να υπηρετήσω την Πολιτεία ως υπουργός. Δεν μπορώ να την προδώσω, ούτε και να αισθανθώ πικρία».

Του Δημήτρη Ωραιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook