Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αναμένεται να αποτελέσει η Α’ Έκθεση Κρητικού Τύπου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και διοργανώνεται από την ΠΑΔΕ ΜΜΕ και τον typoskritis.gr με την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης (Χανιά), της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνης, και την ευγενική χορηγία του Μεσογειακού Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης.

Θα περιλαμβάνει την πορεία του Κρητικού Τύπου από το 1881 έως Σήμερα και θα παραμείνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου έως στις 23 Φεβρουαρίου προκειμένου να την επισκεφτούν και οι μαθητές των σχολείων. Παράλληλα την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία θα μιλήσουν έγκριτοι ερευνητές και άλλοι άνθρωποι των γραμμάτων και θα προβληθεί ταινία από τη σειρά

«Αυτή είναι η Κρήτη» με τίτλο «Ιστορική επισκόπηση του Κρητικού Τύπου» των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη. Αργότερα η έκθεση θα μεταφερθεί στα Χανιά, το Ρέθυμνο και Λασίθι.